2013. február 21.

Emlékeim a Szávay-féle HÖK-listákról




Igen, kedves Szávay Pista! Kedves „Börni”! Nyilvánosságra került a kábé hét éve általad létrehozott, majd a mások által tovább írt mocskos lista. Emlékszel még? Először az volt a célotok, hogy a Jobbiknak gyűjtsetek tagokat? Te már HÖK elnök voltál, a Jobbikban kevésbé aktív, de a gólyák listáit szorgalmasan gyűjtögetted és küldted át Szabó Gábornak. (a Jobbik akkori, illetve mai pártigazgatójának) Emlékszel, hogy kezdetben csupán politikai alapon listáztatok, hogy legyen utánpótlás a „Szávay kommandóba”? Mert így neveztétek azt a lelkes csapatot, amely minden Jobbikos rendezvényen kitett magáért és amelyet a háttérből te irányítottál.

Ej nem szép ez, kedves Jobbikos képviselők, hogy mások orrá alá dörgölitek a politikai listázás valós tényét! Hisz ti is ezt csináljátok.  Igaz, kedves Novák Előd! Mert te is tudtál ezekről a listákról!
Szávay István, mikor az ELTE-BTK HÖK elnöke lett, első elképzelései között szerepelt, hogy az elsős hallgatókat politikai alapon felmérje. Ezért készültek az első listák. Szávay elég nehezen birkózott meg az Excel programmal. (de mint jól látható, az utódai sem igen tudják kezelni) Általában az volt a feladat, hogy a listán jól látható legyen, hogy kiről feltételezhető, hogy jobbos, illetve balos, vagy liberális. A Jobbik ezután egyesével igyekezett megkeresni a jobbos emberkéket.  „A Pistának jó lesz” kifejezés akkor még arra utalt, hogy a „Szávay kommandóba- való” lelkes, tettre kész embert találtak.

A módszer rém egyszerű volt. Akkor még az iwiw nevezetű közösségi oldalra kellet csak fellépni.  Onnan sok információt ki lehet bányászni. Ma már ott a Facebook és társai…
Aztán a hatalmi mámor elvakította a Jobbikos fiúkat. A listán elkezdték a saját értékítéleteiket, illetve vágyaikat is feltüntetni. Így kerültek rá (Szávay tudtával, de már mások által írva), hogy „libsi”, „buzi”, „jó segge van”, „zsidó fejű”, stb. Jó poén volt, gratulálok neked!

És így lett a „a pistának való” kifejezés a Szávaynak „bejövő”, „dugni való” csaj. Ráadásul Pista a teltebb idomokat kedvelte, amit kollégái jó szemmel válaszoztak ki. Mint fent is láthatjátok, Pista mancsa már eltévedt az ELTE BTK gólyatáborában. Itt lent meg talán a gondolatai tévedtek el a Nagy Forradalmárnak :)))



© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger