2013. március 18.

A drogos és a bohóc - az E14 társelnökei



Három társelnökkel alakult meg nemrég az Együtt 2014 Párt. Szigetvári Viktorról sok mindent tudunk. Ám van itt még két ember (Kónya Péter, Juhász Péter), akikről kevesebbet. Kónya Péter a Szovjetunióban tanult, elit katonai főiskolán. (Hol máshol?) Miután visszatért kiküldetéséből, szakszervezeti vezető lett. Ő volt az, aki „bohócforradalmárként” a korkedvezményes nyugdíjrendszer átalakítása ellen folyó tüntetések idején homályos, az erőszak lehetséges elszabadulására vonatkozó utalásokat tett. „Egyre több spontán akció kezd kibontakozni, szabadcsapatok alakulhatnak. Nem biztos, hogy garantálni tudjuk, hogy mindvégig békés marad a rendvédelmi demonstráció!” – mondta. Ahhoz csak gratulálni lehet, hogy egy ilyen embert választották a „mérsékelt közép” politikáját hirdető Együtt 2014 társelnökének.

Szakszervezeti elnökként az összes kormánnyal tárgyalt. Erről így nyilatkozott: „Az első Orbán-kabinet ellenségnek tekintette a szakszervezeteket, de a baloldali kormányokkal sem volt könnyebb: a nyilvánosság előtt barátkoztak, a tárgyalások viszont felszínesek, semmitmondóak voltak”. Mit fog majd még kapni ezért a mondataiért az MSZP-től? Kónya a sikeres két évvel ezelőtti bohócforradalmári antréja után az azóta már kifúrt, illetve a Gyurcsány-pártba ejtőernyőztetett Árok Kornéllal lengyel mintára megalakították a Magyar Szolidaritás Mozgalmat. Nyilván a "ha valamit nem tudsz eltörölni, állj az élére" ősi komcsi elvet követték, amikor ilyen szép posztkomcsi múlttal a nyakukban pont a világ egyik legkarakánabb antikommunista mozgalmának a jelvényét és nevét adoptálták. (Az imént belinkelt cikket újraolvasva külön vicces, hogy Árokot annak idején arra hivatkozva dobták ki a Szolidaritásból, hogy pártfeladatot vállalt a Demokratikus Koalícióban. Vajon most, hogy Kónya a Bajnai-párt, azaz az E14 társelnöke lett, önmagát is ki fogja penderíteni?)

De jöjjön a másik társelnök úr! Juhász Péter 2002-ben megalapította a Kendermag Egyesületet, amely a könnyűdrogok legalizálásáért küzdött. Azért hozta létre az egyesületet, mert 1996-ban volt egy büntetőügye, amely hét évig elhúzódott, és ez nagyon felháborította. A büntetőügy azért indult, mert Hollandiából akart behozni füvet. Mi mást? 2007-ben negyven (!) kenderpalántát foglaltak le a lakásán a rendőrök - hogy felelevenítsünk egy Tutiblog-klasszikust. Juhász szerint a növények nem alkalmasak kábítószer előállítására, csak dekorációs célokat szolgáltak volna. Aha… Kevéssé ismert tény, hogy szintén 2007-ben a másodfokú bíróság kimondta róla: Juhász Péter személye fokozottabban veszélyes a társadalomra, "mert a büntetőeljárást, a jog eszközét és a bíróságot kívánta felhasználni arra, hogy a kábítószer fogyasztás legalizálását hirdesse." Huh.

Foglaljuk tehát össze, hogy kikből áll a Bajnai Gordon által, a „remény koalíciójának” hívott társaság: egy bohócból, aki rendvédelmi dolgozóként nem tudta-akarta garantálni a békét egy tüntetésen (ennyit a jogállamiságról); egy drogosból, akinek több büntetőügye is volt, és akiről a bíróság kimondta, hogy fokozottan veszélyes a társadalomra. És akkor az Együtt 2014 alapítóiról még nem is beszéltünk…

Mit is lehet ehhez hozzátenni? Éljen a korszakváltás, éljen az új politikai kultúra!

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger