2013. március 11.

Alkotmányos deficit


(AMINT EMBER JOBBRÓL VÁRATLANUL A FALANSZTER VIBRÁLÓ VILÁGÁBA CSÖPPEN) "Eközben a Parlament épülete előtt körülbelül 200-an tüntetnek az alapjogsértőnek és jogállamellenesnek tartott módosítás ellen" - olvasom az Index.hu vérobjektív tudósítását, amely legalább annyira objektív, mint az Amerikai Népszava amennyire vegetáriánus étel a vérnyúl kisütve. Na persze nem a kétszázzal van a baj, bár tudom, hogy az Index.hu szemében ez már egyenlő a "tömegek lázadnak a kormány ellen" terminussal, és még hozzá is csaltak ötvenet az ágáló brigádhoz. 

Még csak azon sem HÖOK-kentem meg, hogy a gonzóklubból lett Bajnai Agitprop Osztály Pont Hu munkatársai már oda jutottak, hogy hírportál létükre pamfletszerű tudósítást készítettek a NEGYEDIK ALKOTMÁNYMÓDOSÍTÁS parlamenti elfogadásának szörnyűséges tényéről és az ellene tüntető hadakról. (Azt történt ma, hogy az egész ország az ELTÉ-s előkészítősök azon része, amely nem akar a gólyatáborban Szávay Pityu háremébe kerülni, viszont ennek ellenére elég jól nyomja a deep throatot, és be is szopta Szigetvári Vitya hecckampányát, azaz elment kukát borogatni a Fidesz-székházba, nos az a része (az Index szerint 200, a fotók szerint 20 fő) ma kiment a Parlament elé és sok kunyerálás után nagy nehezen elvitette magát a rendőrökkel. A vicc az, hogy a húsz (vagy legyen kétszáz!) tüntető csaknem a teljes ellenzék, azaz Együtt 2014, a Szolidaritás, a Párbeszéd Magyarországért és a Demokratikus Koalíció felhívására jött össze. Ennyien vagytok fiúk, úgyhogy egyelőre mellőzzük a felülagályaalulavíznekárja-féle szar hasonlatokat. Zárójel bezárva.) (Frissítés, zárójel kinyitva: ezen még az sem változtat, hogy este már vagy ezren Jánosoztatok.)

Egyszóval nem az a baj, hogy az Index hazudik, hanem (és itt egy nagyon durva coming out közvetkezik), hogy én is tüntetni akarok a mai döntés ellen! Miért is? Mert kihagyták a NEGYEDIK MÓDOSÍTÁSBÓL a kedvenc részemet! 

Miről van szó? A dolgok megértéséhez lépjünk vissza az első mezőre (Gazdálkodj okosan!, még mosógéped sincs, csak egy Trabant kereked)! A NEGYEDIK MÓDOSÍTÁS lényege, hogy a kormánypárti képviselők eleget tesznek az Alkotmánybíróság intésének, amely szilveszter előtt lehúzta a klozetton a bénácska módon az alkotmányhoz csatolt, de nem annak részét képező úgynevezett "az Alaptörvény átmeneti rendelkezéseit", és most tényleg az Alaptörvény részévé teszik azokat.  Tehát eddig is volt egy szöveg, ami alkotmányos erővel bírt és az alkotmánnyal egy napon, azaz tavaly január elsején lépett hatályba. Csak eddig külön jogszabályi helyen volt, ami a talárosok szerint helytelen. Ezért most Ctrl-C és Ctrl-V, és hopp, máris az Alaptörvény része lesz. Csakhogy mégsem teljesen. Mert a most beemelt szöveg nem azonos a szilveszterkor technikai okból kipicsázottal. Például kihagyták belőle a legjobb, legtökösebb részt, amely egyértelműen, kétharmaddal kőbe vésve helyre teszi a történelmi igazságokat, vagy inkább igazságtalanságokat, és kimondja: az MSZP (ha már a vagyoni-kapcsolati előnyöket mind-mind vállalta)  osztozik a magyar kommunisták és szocialisták, azaz az MKP és az MSZMP összes bűnében. És nem csak kimondta, hanem tételesen fel is sorolta e bűnöket. És ez a rész most kiherélve, emeszpétlenítve szerepel az új változatban. Mert állítólag a nyugati urak felhúzták miatta az orrukat.

Menyhárt doktor ezért most leteszi egy pillanatra a keleti külkereskedés hosszú útjain megkopott egérszürke rinocéroszbőr diplomata táskáját és elmorzsol egy krokodilkönnyet az orcáján. És újra, utoljára elolvassa - Mater Dolorosa nővér ibolyaillatát is elhessentve az orra elől -, ezeket az arany sorokat. Béke e gyöngy szöveg poraira! Csöndesedjünk el és tekintsünk az írásvetítőre!


© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger