2013. március 25.

Angry Birds a Király utcában



Mostoha idők járnak mostanában a bázisdemokratikus erőkre. Sötét fellegek gyűlnek! Vérszagot hoz a szél, mint a Gyűrűk Urában, mikor Legolas beleszagolt a levegőbe. Nem elég, hogy csak nem akar megint egy rendesebb hóvihar kerekedni, hogy bebizonyítsa az orbánilag központosított katasztrófavédelem eleve elrendelt kudarcát, kiderült, hogy a Bajnai sem különb. Mármint az Orbánnál. Hiába kente fel őt uralkodásra a belvárosi értelmiség meghatározó 7 (!!!) százaléka, erre ő vállalhatatlanul demagóg tojáskampányba kezdett a bunkók megnyeréséért. Mert a bunkók csak a tojás árából értenek. Mintha bármi szükség lenne rájuk. Mármint a bunkókra. Az SZDSZ is milyen kiválóan elvolt, ugye, bunkók nélkül.


Hogy tényleg teljesen szar legyen a hét arról meg a Tarlós gondoskodott. Mivel épp nem fákat tépetett ki gyökerestül a Római parton, hát nagyon unatkozott és bezáratta a Sirályt! Azt a Sirályt, ahonnan a bázisdemokratikus erők a Fidesz székházának elfoglalását megszervezték. Jó, hogy nem lőttek le senkit a csendőrök! Jó, hogy nem árulunk tortát!

Mindenki tudja, hogy vannak stratégiailag nélkülözhetetlen helyek a hadászatban. Szovjetunió sem azért szeretett volna ballisztikus rakétákat exportálni Kubába, mert a nép két Cuba Libre között pont ballisztikus rakétákra vágyott (habár ki nem szeretne otthonra atomfegyvert?), hanem, mert onnan meg lehet szórni atommal a keleti partot. Ilyen stratégiai pontja a Sirály is a kormánypárt(ok) ellen viselt szabadságharcnak. Sokan elférnek, a belvárosban van, jó a közlekedés és van áram, tehát villanyfénynél lehet transzparenst festeni.



Hiteltelen magyarázkodásokat persze megint kaptunk. Az egyik birka például azzal érvelt, hogy itt a Sirályban illegális italmérés folyt. Egyrészt senki nem méregette az italokat, mi befogadó típusok vagyunk, másrészt meg naés? Mi jogállamot akarunk, nem adót fizetni! 

Aztán meg állítólag jogtalanul használtuk a helyet! Pofátlan hazugság! Mi itt kifestettünk, tehát addig maradunk, ameddig akarunk. Nem mellesleg Demszkyék megígérték, hogy amint lesz pályázat, azon pályázat nélkül nyerhetünk. Oké, nem fizettünk bérleti díjat, de kifestettünk! Több színnel! Amúgy meg milyen piacgazdaság lenne az, ahol ugyanolyan feltételekkel pályáznánk a betérő vendégek pénztárcájának tartalmára, mint a Király utca összes többi vendéglátósa? Már a felvetés is abszurd! Mi itt, kérem, kultúrát teremtettünk! BE-FO-GA-DÓ-HELY vagyunk! Ha valaki idejön és hoz magával közönséget, akik fogyasztanak, azokat befogadjuk!



A Sirályt nem adjuk, a belváros a miénk! Addig tüntetünk, amíg más miatt nem tüntetünk!

Ugyeugye.

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger