2013. március 27.

Bajnai hibbant anarchistái



Az elmúlt pár napban az E14-PM több vezető politikusa is megszólalt a nagy nyilvánosság előtt. Sokadszorra is bizonyítja ez a szerveződés, hogy mennyire nem lehet őket komolyan venni. S pont ez jelenti a legnagyobb veszélyt velük kapcsolatban. Fussunk át néhány idézetet! Először Karácsony Gergelytől, majd Szigetvári Viktortól, hogy aztán mindannyiunk kedvence, Kónya Péter tegye fel az i-re a pontot.

Karácsony most se mondott sok kézzel foghatót, de azért érdemes kiemelni tőle pár dolgot. „A Fidesz láthatóan rátalált az útjára – mint Bush, amikor ledőltek az ikertornyok, és Irakot állította politikája fókuszába” – mondja a képviselő úr a kormány szabadságharcáról. Most komolyan ilyen nagy baj lenne, ha a kormányzati cselekvés mögött van egy koncepció, s az ráadásul a nemzeti érdek? „Azon bánkódnék, ha nem a legalkalmasabb ember lenne a jelölt” – mondja arról, hogy Bajnai vagy Mesterházy lenne a legalkalmasabb jelölt. Bajnai nemakarokpolitikuslenni Gordon, aki még sosem mérette meg magát a választók előtt, s egy épkézláb beszédet sem sikerült még elmondania. Vagy Mesterházy Attila, Gyurcsány egykori államtitkára, aki csak azért lett MSZP-s, mert lemaradt a Fideszről. Biztató kilátások.

„A Gyurcsány- és Bajnai-kormányok kiváló teljesítményt nyújtottak a gazdasági válság kezelése terén” – állítja az Együtt 2014 társelnöke, Szigetvári Viktor. Hát ezzel azért páran vitatkoznánk. Gyurcsány miniszterként, Bajnai pedig változatos kormányzati pozíciókban csücsülve elég kényelmesen nézte a 2008-as válság közeledtét, hogy aztán a kapkodással tovább rontson a helyzeten. Így Szigetvári, aki az E14 társelnöke, elég különös valóságérzékelésről tett tanúbizonyságot.

Személyes kedvencem, talán mondhatjuk, hogy az árnyékkormány potenciális belügyminisztere, Kónya Péter egy lakossági fórumon ragadtatta el magát. Beszédét négy pontban lehet összefoglalni, amiből az első kettő szimplán nevetséges, a második kettő pedig egyenként is elmeorvosért kiált. Tehát: 

1. a kormány valószínűleg csalásra készül a választásokon
2. ha sikerülne is őket legyőzni, akkor erőszakkal is meg akarnák tartani a hatalmat 
3. Kónya, mint egykori katona készül a harcra; 
4. 2002-ben a fideszesek a vereség után összetörték egy minisztérium mosdóit. Na erre varrjál gombot!

Különösen a hármas pontot ízlelgessük egy kicsit, mégis csak a honvédség kötelékében dolgozott Kónya úr, egészen a bohócforradalom kirobbantásáig. Szóval a fent idézett interjúban Bajnai házi bohócforradalmára azt mondja: nagyon valószínű, hogy itt nem nagyon fogják átadni békésen a hatalom, a kormány kulcsát.” (...) „Nyilvánvaló, hogy nekem mint katonaembernek, és valamilyen módon nagyon sokáig a rendvédelemhez való kötődésem okán készülni kell a háttérben.” (...) „…ezek az emberek ma parancsot hajtanak végre, de nem biztos, hogy antidemokratikus parancsokat hajlandóak lennének végrehajtani.”

Mivan? Kónya Rambónak képzeli magát, akinek mire is kell készülnie? Gordon, hogy is vagytok ti a demokráciával, meg a jogállammal? Bár láttunk már ilyet, 1919-ben...

Sokszor esett már szó arról, hogy a nagy balos összeborulásra van szükség. Azt gondolják, hogy szépen leosztják egymás közt a helyeket és már meg is nyerték a választást. Szerencsére ehhez nekünk, választópolgároknak is lesz egy-két szavunk. De képzeljük el, hogy összejön a Bajnai-Gyurcsány-Mesterházy-Jávor-Juhász-Kónya-Árok-Schmuck-Bokros-Kuncze-Szigetvári tengely. Képzeljük el, hogy mire lennének ezek így együtt képesek kormányon. Az hagyján, hogy már bizonyították alkalmatlanságukat. De az ultralibsi, IMF-hívő Bajnai-Bokros-féle vonal hogyan tudna együttműködni az alanyi jogon járó jövedelmet ígérgető Kónyáékkal? Teljes kormányozhatatlanság és anarchia várna ránk. Nehéz komolyan venni őket, de nem szabad előre inni a medve bőrére. Bolond egy társaság, csak nehogy arcunkra fagyjon a mosoly.

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger