2013. március 11.

Ballib maszatolás Londonban



Gordon Londonban – hirdeti dallamosan az E14 honlapja. A nagy megmentő most épp nem az országot megy bemószerolni a Citybe, hanem kint élő magyarokkal akar találkozni. Már mi is szóltunk korábban a kivándorlást övező műbalhéról, de íme egy újabb apropó.

A szépszemű libapásztor és egylete gyakran támadta az új választási rendszert, hogy a határon túl élőknek is szavazati jogot ad a kormány. Ez elsősorban persze csak a Kárpát-medencében élőknél zavarja őket, hiszen nekik 2004. decembere óta biztos tapasztalatuk van a baloldali nemzetpolitikáról. De ha továbbgondoljuk ezt a vonalat (ugye, aki nem itt fizet adót, az ne is szavazzon – hallottuk jópárszor), akkor bizony se Londonban, se Münchenben, se Madridban nem lehetne szavazni a jövő évi magyar választásokon  - nem is beszélve arról a több millió magyarról, aki bár munkaképest, nem tud, vagy nem akar adót fizetni. Nem baj, Bajnai gyorsan alkalmazkodik, s új széljárás esetén ő is fordul. Így most megpróbál rárepülni a kintiek szavazataira is. Hétfőn Londonban találkozik kint élő és dolgozó honfitársainkkal – némi lemaradásban Orbán Viktortól.

A kivándorlás esetleges előnyeit múltkor már átgondoltuk, de vessünk egy pillantást az okaira is. A kivándorlás már közel 10 éve, az uniós csatlakozásunk környékén megindult. Hiába kárálnak itt rettegésről meg diktatúráról a hős és kizárólagos demokratái az országnak, ennek oka sokkal inkább anyagi. Fletóék szétvertek mindent, amit lehetett, így egyre több ember gondolkodott el azon, hogy szerencsét kellene próbálni másutt. Teszem hozzá, hogy a Bajnai-Gyurcsány páros által katasztrófa sújtotta övezetté tett Magyarország nem egyedüli a sorban, sajnos megindult a mobilis munkaerő az egész kelet-közép-európai régióból a szerencsésebb történelmű országokba. Gondoljunk csak a lengyelekre, akik még a válság tetőpontján is képesek voltak gazdasági növekedést csinálni, mekkora tömegben vannak elsősorban az Egyesült Királyságban. Mindemellett felmerülnek olyan egyéni, magánéletből fakadó indokok is, hogy komolyan gondolkodó ember aligha vádolhat mindenért egy alig három éve esküt tett kormányt.

Felkészülhetünk, hogy a választási kampány egyik nagy témája ők lesznek. Ők, akiknek elege lett Gyurcsány és Bajnai reformnak nevezett dilettáns ámokfutásából, aminek előnyét nem az átlagpolgár, hanem az IMF és a mögötte álló pénzügyi kör látta. Akiknek elege lett a folyamatosan növekvő adóból és szűkülő lehetőségekből. Akik úgy gondolták, hogy ideje szerencsét próbálni másutt, ezzel talán épp az itthon maradó családot segítve. Gyanítom nem csak a Kárpát-medencében, de azon túl is megvan a magyarok véleménye róluk.

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger