2013. március 7.

Che Fesztivál a Lendvay utcában


Kis ízelítőt kaptunk ma arról, milyen is lesz a kampány éve. Bajnai Gordon és Soros György ifjú titánjai kijárták a demokrata iskolát (na nem a Gyurcsány-félét, hanem amit az amerikai külügyminiszter asszony és köre volt szíves támogatni - hiszen lassan már a tévészékház ostromát sikeresen átvészelő Mazsolát és Tádét is kiviszik egy kis tengeren túli kampánytréningre - vö.: Harangozó Tocekék is voltak a szociktól), és máris átvitték a gyakorlatba a tananyagot. Alighanem Nelson Mandelának képzelik magukat ezek a romkocsmákból is kitiltott kis nyaloncok. Bent, a Lendvayban pedig az apartheid gonosz helytartói, vagy nem is tudom kicsodák. Nyilván életveszélyes a helyzet, a HaHá-sok, E14-esek és Millások (lásd lejjebb) az életüket kockáztatva tartanak ki még ezekben a percekben is a hazáért, akarom mondani beteges politikai vízióikért és hatalmi ambíciójukért.

Ez az egész spontánnak hazudott gagyi forradalom legalább annyira hiteles, mint Kovács Lacibá performansza nyakában a Kövér László-féle kötéllel, vagy Gyurcsány Ferenc térdre rogyása az 56-os vaskefe előtt a Felvonulási téren, egy időben a 2006. október 23-i rendőrterrorral. Gondolom elő vannak már készítve a tiltakozó nemzetközi jegyzékek, Paul Lendvai gépzsírszagú írógépétől a Bundestagon át a Transparency Internationalig (utóbbi ilyenkor és ha a rendőrök lábujja gombásodik azonnal tiltakozik, bár a délvidéki magyarverések nem érték el az ingerküszöbüket), csak Pintér Sanyibának kéne már megtennie a reggel óta várt szívességet, hogy lefújja a fiúkat paprikasprayvel, netán jó elgumibotozza, meg Gergényi-magnummal seggbe lője őket. Csakhogy olybá tűnik, a miniszter úr ezekkel a látványelemekkel nem óhajt hozzájárulni az öt százalékot alulról nyaldosó Bajnai-csapat izzadságszagú kampányához. 

A Lendvay utcai Fidesz-székház dolgozóinak mindenesetre izgalmasabbá tették a napjukat, reméljük Gordon a törés-zúzás számláját is kifizeti majd. De le kell, hogy lohasszam a kis Che Guevarákat: ezért kár volt kihagyni a mai szemantika előadást, rajtatok kívül senki nem gondolja azt, hogy forradalmárok vagytok. Van legalább egy közületek, aki el tudja mondani értelmesen, hogy miért is vagytok ott? Vagy csupán, mer' Szigetvári Viki azt mondta? Menjetek inkább Victor Pontának hajbókolni a szombati Maszop-dzsemborira, az való nektek, pamutfaszú filcmacskák! (Ha már olyan bénára sikerült a február végi  egyetemfoglalósdi.)

Még annyit, hogy szerintetek hogyan bánnának veletek a sokszög-sapkás amerikai zsernyákok, ha mondjuk odakint bohóckodnátok a republikánus, vagy akár a demokrata párt székházánál?

Végezetül egy kis arcképcsarnok, a legnagyobbakról - HaHaHa:


Bocs, ez még csak Mazsola és Tádé




© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger