2013. március 28.

Hajrá vakbél, hajrá Fodor Gábor!


Vannak a világon rendkívül felesleges dolgok. Ilyen például a vakbél és a Fodor Gábor, aki a Népszabadság információi szerint néhány héten belül megalapítja a Magyar Liberális Pártot. Mármint a Fodor, nem a vakbél. Egy vakbél nem szokott pártot alapítani. Habár amilyen ütemben alapulnak  mostanában a pártok már ez sem zárható ki.

A fennforgás a következő: szükség van egy true liberális pártra, mert a magyar politikai palettán mozgó többi liberális párt fake liberális párt. Nem igazi, és nem vehető európai értelembe. Egy true liberális (akinek párt kell, különben tanácstalanul bolyong hajnalban Csepelen) egyszerre szeretne hidat ácsolni a jobb-és baloldal között és rezsimet váltani. Ezért is kell egy true liberális párt, mert rendkívül összetett a feladat. Bárki erre nem képes, csak egy 10. szintű true liberális nagymester.

Rezsimet váltani akarni kell, mert különben nem true liberálisok, hanem fake liberálisok. A hídépítés meg alap, mert ők a Margitsziget, ahonnan Pestre és Budára is hidat lehet ácsolni, hogy a pestiek és budaiak végre találkozzanak és beszélgessenek, meg ha már így összetalálkoztak, akkor kiegyezzenek. Mindez a Margitsziget nélkül képtelenség, mert ők a közép. Középirányban vannak egyszerre oly távol és mégis közel Pesttől és Budától. A true liberalizmusnak kedvező a fekvése és az elhelyezkedése a térben, meg horizontálisan, na.

Aztán azért is kell végre egy true liberális párt, mert kell a true liberális adórendszernek is képviselet. Ami egykulcsos, de nem úgy egykulcsos, mint a fideszes egykulcsos, hanem true liberális módon egykulcsos, ami sokkal egykulcsosabb, mint a nem true liberális, fideszes egykulcsos. A Fidesz amúgy sem liberális, nemhogy true liberális, szóval ne is ragozzuk tovább!

A programban, ami majd kidolgozásra kerül és a true liberalizmus sorvezetőjével készül, hangsúlyos szerepet kap a true liberális gazdaságpolitika. Ennek része például a Forint árfolyamának az Eurohoz kötése. Hogy speciel ennek mi értelme van és hogyan is történne, arról fogalmam sincs, de elég true liberálisnak hangzik. Lépjünk a következő mezőre.

A legfontosabb természetesen, egy true liberális programban, a jogegyenlőségért való küzdelem, amit a romák pozitív diszkriminációjával és a melegházassággal érhetünk majd el. A faji (nemzetiségi, kulturális, mittomén most mi a PC) alapú megkülönböztetés alapvető true liberális gondolat. Csak egy true liberális képes különbséget tenni aközött, hogy ha valakit diszkriminálsz pozitívan az nem ugyanaz, mint ha valakit nem diszkriminálsz pozitívan, azaz negatívan diszkriminálsz a pozitívan diszkriminálthoz képest és hogy mindez jogegyenlőséget hoz létre a true liberalizmus nemléte esetén létrejövő true liberális vákuumhoz képest.

A melegházasság szintén rendkívül népszerű és true liberális dolog. Időszerű és true liberális, hogy a meleg párok ne csak azonos jogokkal rendelkezzenek, hanem pont ugyanúgy nevezzék a közöttük megtörtént jogi aktust, mint a különnemű párokét. Ez fontos és true liberális.

Hajrá vakbél, hajrá Fodor Gábor!

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger