2013. március 27.

Mire lesz elég Bajnai pénze?



Oláh Noémi, a legutóbbi, Dunakeszin megrendezett időközi önkormányzati választásokon második lett. Ez nem érdekes... Független jelöltként. Ez sem... lapozzunk! Az LMP-ből kiszakadó Párbeszéd Magyarországért „áruló-párt” és az Együtt 2014 támogatásával. Ez már majdnem tuti! Megverve a tök utolsó MSZP-t. No ez már HÍR! Le is csapott rá az összes áruló, ex-LMP-s, vagy Bajnai-hívő, mondván: az emberek változást akarnak. Még Jávor Benedek is csettintett egyet, mondván: győzelem a javából!  No persze egyelőre még csak a baloldalon, hisz a Fidesz toronymagasan nyert.

Felmerül viszont a kérdés: honnan volt a kampányra az a sok-sok pénz?! És mindez mire lehet elég? Mert egy talicskányi pénzt toltak Dunakeszire – az tény. Óriásplakátok, molinók, szórólapok ezrei árasztották el a város kicsiny körzetét. Ennek köszönhetően a soványka kampányt folytató szocikat agyonverték ugyan, de nyerni nem tudtak. Sőt! A győztespropaganda ellenére még mindig igen távol maradtak a Fideszes jelölttől, aki ráadásul tovább tudta növelni a legutóbbi eredményüket. Benkő Tamás (Fidesz) ugyanis 563 szavazatot kapott, a legutóbbi győztes, az azóta tragikusan elhunyt képviselőnő 459-es eredménye után. De erről a liberális sikerpropaganda persze hallgat. (A 3. helyet egyébként Bernát Kristóf jobbikos jelölt szerezte meg (168 voks), Feketéné Miczki Melindára (MSZP) pedig csak 153-an szavaztak.)

Egyébként a helyiek tuti lebőgést vártak! Az előzmények nem voltak túl rózsásak. Noémi ugyanis nem újlány a politikában, hisz 2010-ben már LMP-s színekben égette magát. A 2010. évi választáson 100 szavazattal tök utolsó lett. (Akkor a Fidesz jelöltje nyert 459 vokssal, a második egy független jelölt lett 245 szavazattal, míg a szocik 225, a Jobbik pedig 155 szavazatot tudtak összeszedni).

Noémi a legnagyobbak gyűrűjében
Aztán ott volt az a kampányzáró pénteken... az maga volt a csoda! Hisz megjelent Bajnai Gordon is. Az állomástól nem messze lévő cukrászdában – amely egyébként nem tart rendszeresen nyitva – tűnt fel az ellenzéki összefogás nagy mestere. Orbán lehetséges „kihívója”. Ennek ellenére mégsem tódult a tömeg... Megszámoltuk: harmincan voltak. Néhányan ráadásul az MSZP-s kampányról „jöttek át.” 

A városban egyébként tíz körzet van. Nem bagatellizálva a helyzetet, de most csak egyben szavaztak a polgárok. Ennek ellenére nagy volt a tét, hisz először indult olyan jelölt időközi választáson, akit az amerikai pénzekkel kitömött Bajnai Gordon -féle összefogás-tákolmány támogatott. Volt hát fotózás az összes nagy politikussal. Mintha legalábbis főpolgármester-jelöltről lenne szó. 

Az egész izzadságszagú kampány mégsem emiatt volt érdekes. Hanem a ráfordított anyagiak miatt. Úgy tűnik, hogy az Együtt 2014 nem sajnálta a milliókat. A vasútállomás előtt például kettő óriásplakátot is felállítottak, ami ugyebár nem éppen szokványos egy időközi önkormányzati választáson. A környék utcáit pedig elárasztották a filléresnek nem mondható molinók százai. Szórólap pedig mindenhová duplán jutott. Szép, igényes és drága kivitelben elkészítve.

Ha a kampányról szeretnél képeket látni elég csak rákattintani Oláh Noémi Facebook oldalára. Ha a Bajnaival fémjelzett összefogás élesben csak annyit tud, hogy helyet cserél a gyenge szocikkal, miközben a Fidesz ereje tovább növekszik (és a Jobbiké is), akkor talán megfontolandó lenne az amerikai pénzügyi lobbicsoportok számára mást keresni a magyar kormány ellenében.

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger