2013. március 8.

A nemz.nőnapon a gyengébbik nem-hez



A tutiblog szerkesztősége testületileg úgy határozott, hogy ezúttal a határozott politikai állásfoglalás helyett előhozakodik a legnehezebb problémával az életben. Ezt röviden, két betűvel írva úgy mondják, hogy . A nevezett probléma valahol 30-as határon billeg, rendkívül érdekes, egzaltált, értelmiségi, egyben határozottan nem tudja –vagyis tudja, de mégse- mit akar magánéletice.  

A legnehezebb problémát a saját határozatlansága jelenti maga felé, miközben emiatt a szerkesztőség férfi tagjai egymással, komoly megbeszéléseket, vitákat folytatnak az ügyről, egyben intenzív alkoholizmusba és önpusztításba kezdenek, ha ez így megy tovább. Tegyük hozzá, hogy az előbb említett hölgyek miatt igen súlyos, egyben döntő lépéseket is tettek karrierileg, lakhatásügyileg, életügyileg, miazmás.


Először is, hogy a macskajaj fogalmát definiáljam, az nem csak azt jelenti, hogy másnaposok vagyunk. Nem. Ez azt is jelenti, hogy a nőnemű egyed érzékeli úgy harminc körül, hogy neki itten valami olyat kellene összehoznia, hogy család. Mert ketyeg a biológiai óra. Ehhez azonban egy hímnemű egyed is szükségeltetik, ezt, mint elméleti tudást úgy harminc körül már némi tapasztalat is alátámasztja azokban a drága fejekben. Azonban a biológiai óra egyre határozottabb tiktakja csak még bolondabbá teszi a gyengébbik nem – és ezt úgy írjuk, hogy tudjuk, a gyengébbik nem az erősebb- igen csinos képviselőit. Ami aztán senkinek se jó.

Soroljuk a tüneteket:

  1. Zavaró nekünk, hogy életük egy határozott részét velünk töltik, saját maguk is elmondják, hogy a velünk töltött idő nekik rendkívül fontos, sőt gyakorlatilag fény a nap közben. Ezt, jeleznénk mi is így gondoljuk.
  2. Sajnos bosszantó, de kvázi ennek folyományaképp az élet szép pillanatai megtörténnek, azonban ahelyett, hogy a szexszerelemgyengédség irányába csapnának át, a változás legkisebb előjele nélkül elindul a lelkiprobléma, és az értelmiségi kombinírung.
  3. Úgy lassan, de biztosan nem érthetővé válik a viszonyrendszer mindkét fél számára.
  4. Zakkant helyzetek alakulnak ki.
  5. Somolygunk magunkban magunkon, de persze ők tőlünk várnak olyan határozott lépéseket, amelyekkel egyébként ők is adósok maguk és mifelénk is.
  6. Aztán ők se tudják, mi se tudjuk.

Épp ezért jeleznénk nekik:

-          Vagy-vagy és nyerő-nyerő szituban vannak és egyben volnának velünk hosszú távon is.
-          Akármit is mondanak és mondunk, a helyzetet leírja a szemük. Merthogy színváltós.

Mi szerkesztőségileg szeretjük őket. A magunk nevében is. A macskajajt pedig elfelejthetnék, várjuk a gyengébbik nem igenjét. A jelentős haverokkal töltött idő helyett volnának más ötleteink is, mit kellene tenni, anyagi erőforrásainkat is inkább rájuk áldoznánk.

De, hogy röviden írjuk:  Boldog nőnapot nekik, nektek, és persze minden kedves hölgynek, akik, mint olvasó természetesen a fentiek alól kivételek, ha pedig mégsem, akkor is!

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger