2013. március 21.

Pártokból él a HVG Kovács Pistikéje



Van egy firkászgyerek a HVG-nél, Ceglédi Zoltán a neve. Igazi belkerületi hipster, nyeglesége mérhetetlen arroganciával párzik. Aszimmetrikus borosta, megfellebezhetetlen vélemények, kinyilatkoztatás a tutiról és a gazfideszről. Ez a nyegle srác azt írta tegnapi cikkében, hogy a Fidesz ifjúsági szervezete hullarabló. Azért hullarabló, mert azt feszegeti: miért nem szólal meg az Amnesty International akkor, amikor számos korábbi ütlegelés után halálra vernek egy magyar fiatalt a Vajdaságban?

Ha már egyszer jogvédők, miért hallgatnak akkor, amikor a százéves Tamás Aladárnétól elveszik az állampolgárságot és miért tétlenek, amikor Kárpátalján származásuk miatt zaklatnak magyar fiatalokat? Ceglédi tehát azt írja cikkében, ez a kérdésfelvetés egyenlő a hullarablással. De ennyi nem elég neki, írása innentől válik igazi epeömléssé. Záporoznak a kunczegábori egyenszilárdságú ítéletek a Fidesszel szimpatizáló fiatalokra: „debil, fogalmatlan idióták”, „Orbán hóna alatt vasaltkodás”, „hitelesség szellője se legyintett titeket arcon”, „kirakat-fiatal”, „végighazudott elmúlt öt év”.

Belemásztunk a Google-ba és megnéztük, honnan csörgedezik Ceglédi Zotya magabiztossága. Nem tartott soká kideríteni az igazságot. A mi Zolink maga a megvalósult Kovács Pisti. 2010 előtt az SZDSZ frakciósajtósaként dolgozott. Ezt követően lett a szocilibi időszakban szanaszét tömött Republikon Intézet munkatársa. Ebben a minőségében képernyőn is osztja a magabiztosságot a modern-demokratikus-szabadságféltés felkent prófétájaként. Élő adásban elemzi azt, hogy Kósa Lajos nem ugraná meg a műveltségi küszöböt.

A Republikonról azt kell tudni, hogy az eszdéeszes Horn ‘nem azt mondták, Feri’ Gáborhoz köthető, de remek tempóváltással most már az MSZP kampányát csinálja. Olyan sikercuccokat tudhatnak magukénak, mint az MSZP 18 perces gyűlöletfilmecskéje, amelyhez mindenkitől loptak tartalmat, aki valaha kamerát fogott a kezébe, vagy csak élt, mozgott és alkotott ebben az országban.

Zoli tehát a politika emlőinél kolbászol. Ez nem zavarja abban, hogy párhuzamosan a HVG-nél is újságíróskodjon, természetesen függetlenül és abszolút objektívan. Mostanában azt a Pulitzerre érdemes melót kapta, hogy rendszeresen csesztesse a jobboldali bloggereket, ifjúsági szervezeteket. Frusztrációkkal vemhes iparosa ő a „milyen-legyen-a-jobboldali-fiatal” imamalomnak. Netes trollkodásainak fontos jellemzője, hogy a kukaborogató, székházbatörő, falfirkáló bajnaista bohócosztagot a magyar fiatalsággal azonosítja. Piszok nagyot téved.

Kovács Ceglédi Pistike tempója pofátlanabb, mint valaha. És most már rettenetesen unalmas is.

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger