2013. március 2.

Ponta meghívása werberi provokáció?


Ne szépítsük, elég bénán alakult a jövő szombatra, azaz március 9-re a Mesterházy-Ponta násztánc helyszínére és idejére szervezett "székely zászlós" civil nagygyűlés sorsa. Azt gondoltuk volna, hogy az ilyen homályos sztorik, amikor ugye a titkosszolgálat figyelmeztet valakiket arról, hogy provokáció, robbantás, medvetámadás, stb. lesz a tervezett politikai demonstráción, ezért kéretik azt elhalasztani, a rókaképű Szilvásy György és haverjai távozásával lekerültek a menza étlapjáról. Nem is kell magyarázni: az a probléma az ilyen titkos izékkel, hogy soha senki nem tudhatja meg, mi a here történt valójában? Mert akit jóindulatúan figyelmeztettek a ballonkabátos urak, annak ugyebár szigorúan magában kell tartania a hűdetitkos értesülést. Az egyszerű pórnép meg állhat hülyén, mint borjú az évek óta elkészült, de soha meg nem nyíló Duna-parti CET-központ üvegkapuja előtt. Az ilyen eset okot ad a gyanakvásra, hiszi a piszi, tessék kitenni az asztalra kinek mije van!

Ráadásul a provokáció tervéről hírt adó Magyar Nemzet még egy kis bakit is vétett (azon a kellemetlenségen túl, hogy csütörtökön még a Békemenet és a Civil Összefogás Fórum nevében öles betűkkel mindenkit zászlólengetésre invitált). Hiszen a lap pénteki címlapos cikkének bevezetőjében az áll, hogy információik szerint provokáció tervéről szereztek tudomást a titkosszolgálatok. Néhány sorral lejjebb viszont már azt állították, hogy a provokáció híréről "Fricz Tamás, a CÖF társalapítója tájékoztatta a Magyar Nemzetet". Most akkor a tyúk, vagy a tojás volt előbb, vagy a Magyar Nemzet és Fricz Tamás ugyanaz? Netán a titkosszolgálatok és a Magyar Nemzet ugyanaz? Vagy a harmadik verzió.. :) Mindenesetre ha az ember a ködös Albionban jár, illik a szokásosnál is pontosabban fogalmaznia - a fölösleges félreértések elkerülése végett.

A fenti szemantikai kákáncsomótkeresés és a lasagne-ba kevert lóhús mellett az a gondolat is keserű szájízt okozott a Tutiblog székházának alagsori menzáján elköltött ebédünk után, hogy akkor mire a mi hamiskás mosolyú, de annál nagyobb tekintélyű Pintér "Schwarzi" Sándorunk? És mire az ő pénzparipával és cyber-csupafüllel felszerelt  TEK-je, amely még Luke Skywalkert is képes 4 perc 20 másodper alatt előállítani? Mire az a sok dalia kommandós, meg a megtisztult, megerősödött Alkotmányvédelmi Hivatal és annak összes szerve, ha a Victor "Tepes" Ponta orra alá törvényes jogukkal élve székely zászlót dörgölő tüntetőket nem tudják megvédeni az állítólagos provokátoroktól? Miféle galaxison túli rettenetes provokátorok ezek, akik miatt egy ilyen őszinte és zsigerből jövő tiltakozó akciót le kell fújni?

De (és itt következik a narancssárga farok) meg lehet érteni a szervezőket is. Meg lehet érteni, mert ez az az ország, ahol nem is olyan régen még a politika legfelsőbb körei, jelesül a Gyurcsány-Szilvásy duó és a titkosszolgálatok élére tett emberük, azaz Laborc Sándor Fehéroroszországban is gyomorforgatónak számító provokációs eszközökkel keltettek nyugtalanságot és békétlenséget éveken át. Bár Pintér Sándor és a parlament illetékes politikusai egy ideig még nyűglődnek azon, hogy nyilvánosságra lehet-e hozni annak a bizonyos Liszt Ferenc téri Menza étteremben folyt beszélgetésnek a lehallgatott és rögzített hangfelvételét, de a kocka már el van vetve.


A parlament nemzetbiztonsági bizottságának mindenféle pártból való tagjai már hallhatták a felvételt és a sajtó már meg is írta, hogy mi van azon. Így nem kell tövestől kicsavarni az államtitok nevű lófaszfát ahhoz, hogy kijelentsük: Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója és Portik Tamás, a kilencvenes évek nagy bérgyilkosságainak megrendelésével meggyanúsított alvilági figura bűnös viszonyba keveredett. És e bűnös viszony gyümölcsei pont olyasféle akciók lehettek, mint amitől most a Békemenet és a CÖF szervezői tartanak. Megfigyelés, szarkeverés, félelemkeltés és egyéb klasszikus csekista módszerek. A mai titkosszolgálati ügyekben (mint látjuk) felettébb jól értesült Magyar Nemzet a Laborc-Portik-ügyről már azt is tudni véli, hogy Portik bandájának a tévészékház 2006-os felgyújtásában és a Gyurcsány-ellenes tüntetések más erőszakos jeleneteiben is kulcsszerepe lehetett. Ne feledjük, számos szemtanú mondta el például, hogy a tévészékházat nem a tüntetők főként radikális szurkolókból álló kemény magja gyújtotta fel, hanem a már a székház elfoglalása után a térre érkező, látszólag senkihez sem tartozó, "gagyi kínai csuklyás pulcsis" öltözéket viselő társaság. Vajon ki küldte őket? Ezzel a témával már foglalkozott a Tutiblog egy korábbi bejegyzésben, aki kételkedik, nézze csak meg a belinkelt hivatkozásokat!

Egyszóval túlságosan kézenfekvő magyarázat volt, hogy az Mesterházy Attila és az MSZP annyira lelketlen és annyira érzéketlen a határon túli magyarokkal szemben, hogy épp a Székelyföldet feldarabolni próbáló, a székely zászlót betiltani akaró pállott szájú neo-vasgárdistát, Victor Pontát hívta meg az évértékelőjére. Ennyire ostobák talán mégse lehetnek! Nagyon is elképzelhető, hogy Ron Werbernek, vagy éppen a korábban Gyurcsányt, most Bajnait felkészítő Szigetvári "Richelieu" Viktornak valami sokkal agyafúrtabb és ördögibb terve van-volt a Ponta-látogatással. Ha már ész érvekkel, tiszta eszközökkel a történetük során egyetlen egyszer sem tudtak választást nyerni...

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger