2013. április 7.

Olcsóbb húst akar a hájas szoci


Tovább szerencsétlenkedik a rezsicsökkentéssel a baloldal. Bajnai baromságairól, miszerint a szociális érzékenységet illetően nem a húsz éve példa nélküli rezsicsökkentés, hanem a tojás árának emelkedése a kormányzás valódi értékmérőjemár írtunk.  Az MSZP szombaton ugyan már zavaros nyilatkozatban végül a rezsicsökkentés mellé állt, ám ezt szerintük igazságosabban kell végrehajtani. Nyilván úgy, hogy az csak Boldvai László salgótarjáni ezer négyzetméteres haciendájára vonatkozzon. Minden esetre egy nappal korábban egy hájas szoci, Lukács Zoltán csinált magából hülyét, mikor a rezsicsökkentés helyett olcsóbb húst követelt. Izzadt is, mint bukott diák a pótvizsgán.

„Többet, igazságosabbat, fenntarthatóbbat!” – foglalta össze mondandóját a gázárának csökkentéséről szólva Lukács elvtárs. A sajtótájékoztató során, miközben össze-vissza hadovált, zavarát árulkodó testbeszéde mutatta, ugyanis egyfolytában a mikrofont igazgatta. Valószínűleg érezte ő is, hogy kilóg a lóláb.



Mert bizony kilóg, mikor az MSZP követel nagyobb rezsicsökkentést! Mikor a mostanit „mikroszkopikus méretűnek” nevezi. Mert lássuk csak a tényeket! A szocialista-liberális kormányzás nyolc éve alatt háromszorosára nőtt a gáz ára. A KSH adatok szerint 2002 és 2010 között 3,8 Euró/gigajoule-ról 11,89-re.  A villamos energia pedig 0,0723 Euró/kWh-ról 0,1349-re, azaz duplájára. És most ezek követelnek nagyobb csökkentést?! Ezek keveslik a kormány lépéseit?!

De még inkább kilóg az a bizonyos szocialista lóláb, ha felidézzük Lendvai Ildikó, egykori, választások előtt elmondott, mára már klasszikussá vált mondatait: „Lassan mondom, hogy mindenki megértse. Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse. Nem lesz gázáremelés.” Aztán nyolc év alatt a háromszorosára nőtt. Még akkor is, ha 2006-ban, a később gigászit bukó Gyurcsány, a vigyorgó Kóka társaságában, agresszíven tagadta le a tényeket. Nem emelkedtek a lakossági gázárak – hazudta bele a kamerába.  Akkor tartottak 30%-nál...

2010-re pedig a háromszorosa lett...

Lukács Zoltán sem először hazudott. Éppen a minap kellett bocsánatot kérnie a Tárkitól, mert valótlanságot állított róluk. Annak apropóján, hogy a kutatóintézet mélyponton mérte a szocialisták népszerűségét, hamis vádakat fogalmazott meg. Majd gyorsan bocsánatot kért.  Ezért is bizonyult igen szerencsétlennek a személy kiválasztása a párt részéről.

A vékonynak éppen nem mondható Lukács ellenben egyéb javaslatokat, például az élelmiszerek áfacsökkentésének igényét is megfogalmazta. Szerinte ez többet számítana a szegényeknek. Neki biztosan...

Láttam a boldogságot én,
lágy volt, szőke és másfél mázsa.
Az udvar szigorú gyöpén
imbolygott göndör mosolygása.
Ledőlt a puha, langy tócsába,
hunyorgott, röffent még felém

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger