2013. augusztus 8.

Miért van kánikula?




A Viktor miatt van ilyen kurva meleg. Nem véletlen, hogy az IMF-hitel visszafizetésére sem a forint reagál pozitívan, hanem a hőmérséklet. Az Orbán Viktor miatt. Enyhülést csak a dinnye hozhat, és a jóérzésű szoci nyugdíjas a cekkerében hazacsempész még egy kis derűt is hazafelé a teszkóbúl, anyukának, mert igen, látta a Feri új pártjának a új plakátját. Mert szép csöndesen elkezdődött a kampány, és a DéKá már el is helyezte legújabb árucikke, a Gyurcsány Fresh plakátjait, ügyesen a teszkók mellé. A DéKá ugyanis Gyuriferi új pártja, az övé egyedül, ebbe nincs demokrácia, nincs beleszólás. És a Feri jól tudja azt is, hogy működni fog az ő szlogenje az ő új pártjáról, ami őróla és őérte van, és az övé, mert ismeri jól a magyart, nagyon jól tudja mi marad még ki a Tavares jelentéséből. Az, hogy a magyar az felejtős. És, hogy szépen lassan lehet újra adagolni a baloldal minden logikát nélkülöző, demagóg mondatocskáit, amiből egyszer csak összeáll majd a Gyurcsányi látomás. Magyarország – Gyurcsány Ferenc Országa.

A dezinformálás szövedékét ügyesen csomózgató, a fényre csak a csatornavízzel együtt feljutni képes árnyékmunkások munkához láttak. Városi legendák keringenek olcsó színházi jegyekről, amelyeket rászorulóknak, előadásokra éhezőknek ajánlanak fel a kultúrát és politikát egyszerre szervező csoportok. Az olcsóság fejében csak végig kell hallgatni egy baloldali politikus néhány gondolatát. Tisztára, ahogy a termékbemutató ebédeken, csak ezt most így színházban, rizibizi nélkül. De tisztában vagyunk persze azzal is, hogy a választások közeledtével, ahogy a nyomás erősödik, a baloldali jelleg magába az előadásba is beszüremkedik majd. Talán pont a buzulós részek helyébe. Viszont lesz rizibizi, vagy vegyesköret is, de lejárt konzerv és tészta mindenképpen. És alacsonyabb diákhitelkamat, meg nemgázáremelés. Gondolatban alanyi jogú ökörsütés mindenkinek.

Az előadásokon végre mindenki megérti majd, hogy mit és miért tesz és tett ez a régi-új baloldal. A díszlet egy lángoló város, előterében Fletusz császár fáklyával a kezében, másikban benzines kannával, és könnyező szemmel azt üvölti: - Szeretlek, te kurvaváros! - majd egy morgolódó kisebbségnek odavetve: - Ha nem tetszik, el lehet menni! A városban közben tovább pusztítanak a lángok, emberek érkeznek vödrökkel, oltják a tüzet. Ferenc izzó tekintettel rájuk ordít: - Polgártársak! Demokraták! Elkúrtam! Azért kellett elkúrnom, hogy ne legyen a város az antidemokratáké! De figyelmezzetek jól a szavamra. Bal kézbe fogjátok azt a vödröt, és jobb kézzel öntsétek a vizet. Most nem segíthetek, el kell hagynom benneteket, vidékre megyek bérmálkozni. De majd visszatérek az új pártom élén, és akkor majd megmutatom hogyan is kell tüzet oltani. Akkor majd szavazzatok újra rám, mert igazából minden a  Viktóriusz miatt van, aki ott elöl jobb kézzel tartja azt a vödröt. A kicsi csacsi. Különben is, ő kúrta el. Igazából ő gyújtotta fel a várost, én meg már új vagyok. Olyan új vagyok, mint a Bajnai és a Mesterházy. Hárman együtt a legújabbak vagyunk. Polgártársak, melyikőtök lakásába költözhetnék be néhány napra vidéki körutam alatt. Remekül el lehet velem beszélgetni.... A kávét meg két cukorral iszom...

És akkor a jó magyar polgártárs hazamegy és elgondolkodik a tanulságon. Hogy a vödröt bal kézbe kell fogni, aki jobb kézbe fogja, az meg antidemokratikus. És a Viktor tehet mindenről. Ő kúrta el. Ő tehet erről a kurva melegről is...  Ráadásul Ferenc, aki új, tapasztalatnak sincs híján. És barátoknak sem nemzetközileg. Az IMF vezetője prostihálozatot működtetett, miközben Gyuriferi a Kurvaország irányításában jeleskedett. Talán véletlen egybeesés? Anyukám, hol van az a dinnye?

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger