2013. augusztus 13.

„Sírás közben röhögök”



Új szleng ütötte fel a fejét a neten: sírás közben röhögök. Most nem azért, de elég debil, már a sok „sírok” „sírva röhögök” „röhögve sírok” plusz egy szmájli kombó is elég unalmas volt, de amikor az ember megérzi belül, mit is takarhat ez a kifejezés, akkor türelmesebbé válik.

Ugyanis olvasom reggel, hogy Bajnai – miután Mesterházy és az MSZP hihetetlen nyomás alá helyezte, hogy legyen már olyan kedves legalább a létezés látszatát megteremteni, lévén az azért mégis slendriánság, hogy 106 egyéni jelöltszerűséget sem tud kiköhögni magából a hatalmas kormányváltó szövetség, elő is állt a 70%-ban friss jelöltekkel.

Nos ez a 70% kb. az ipari szalonna aránya a csirkefasírtban, meg a gyümölcstartalom a 100%-os juice-ban. A 70%, ami igazából a kétharmad felkerekítve, de ilyent tisztességes demokrata úgyse mondana, mert most a kétharmad szitokszóként van kommunikálva. Azonban ahogy a löncshús dobozán, vagy a csibefasírton, az ember elmereng, mi lehet az a 30%? Darált cipőtalp? Atomhulladék? Esszük, mert ez van, meg mert olcsó, meg mert gyorsan kisül, de valahogy mindig gyanakszunk, hogy biztos 30%-ban E-van benne, vagy mérgezik a Népet a Bill Gates-esek, és fogamzásgátlót meg ópiátokat, sőt csippet' darálnak bele, csak mi nem tudjuk.

Nos, bár az Együtt – PM, 70%-ban friss alapanyagokból készült, azért az a 30% bizony olyan, mintha csoki helyett kakit kennénk a tortára máz helyett. Mert – mint azt a Magyar Nemzet kiderítette – például Baranya megyében konkrétan old school komancsokkal meg vén szadeszosokkal állag-javították fel a baloldali megújulást. Ez olyan, mintha laktózban áztatott gluténos mogyoró-cukorral hígítanák a diétás biokosztot. Elvégre a 70%-ban megújult Együtt – PM-re a komcsi és szadeszallergiás balleroknak kéne szavazni, de ha az egyébiránt 100% szintetikus-komcsi MSZP jól megnyomja a bio-ballerokat, hogy azért hézagos itt a felhozatal, mire ők felturbózzák a cuccot állagjavító TSZ-elnökökkel, akkor beindul a sírva röhögés, melyet a bevezetőben vázoltunk. Mert az egyik szemünk sír, a másik röhög, miközben facepalm, és aggodalom egyszerre cikázik át rajtunk.

Mert szóval azt vágjuk, hogy az Együtt-PM az így konkrétan nincs. Nem létezik. Náluk már Gyurcsány is inkább van, nem is véletlen, hogy a „helyi DK-s” az szinte minden faluban létezik, míg az Együtt-PM simán hozta magával a belvárosi hipster-brigád legnagyobb baját, miszerint már Budapest 13 fölötti számozású kerületeiben sem tekinthető többnek legendánál, miszerint egyszer Pestlőrincen láttak egy bajnaistát, de kiderült, hogy az is MSZP-s. Ez a dolog extéeszelnök volttanácselnök formában csapódik le a mai napig azokon a vidékeken, ahol nincs wifi meg az almástelóval is rohangálni kell a térerő után. Ezek amúgy azok a vidékek, amiket kizárólag Tarr Béla filmekben láttak az Együtt PM és LMP aktivisták 10 évvel ezelőtt. Szóval Gyurcsány ilyen formán van, Bajnai meg nincs.

És a választások közeledtével a valóságnak nevezett, és a baloldalon összességében meglehetősen ellenségesen kezelt jelenség-csoport hatása a közelgő szavazás kimenetelére bizony felértékelődik, és hajlamos arra, hogy a „romkocsmák mélyén” (copyright by Fidesz kommunikátorok) ólálkodó exszadeszos értelmiségiek által kitalált csodálatos ideákat sutba dobja, az ELTE bölcsészkar kebelén felnőtt világmegváltók legőszintébb bánatára. Majd jön kedvencünk, Kálmán C. Sárgaszőr a Narancsban, és újabb glosszát közöl a lenézett rögvalóról, miszerint azért szar itt élni, mert Borsodban még mindig a kissé kövérkés gyurcsányista expárttitkár képviseli a baloldalt, és nem a helyi szuzánzontág. És hát igen, van vakkommondor is odalenn, helyi jobbos vasboltossal, meg trafikot üzemeltető házaspárral, akik egy középiskolába jártak egy fideszes fodrászával.

De ezt a valóságot utálni, meg azt akarni, hogy ne legyen, csak a Narancs szerkesztőségében lehet egy teljes élet kitöltése, és a Haza és Haladás think tankjában, mert a valóság szemmel láthatóan a baloldali értelmiség kedvenc Gordonkáját is sarokba szorítja.

Más kérdés, hogy az ember fiában óhatatlanul is felmerül a kérdés: vajon az Együtt-PM „nem létezése” eljut-e addig a pontig, ahol pár hónappal ezelőtt a Tutiblog konteo-szekciója (azaz én) pedzegettem, miszerint a Szigetvári Viktor révén „outsourcingolt” szocialista agytröszt valójában legyártja Bajnait és mögé a nem létező baloldali összefogást azért, hogy aztán eljátszhassa, hogy összefog saját magával. Akkor nagyon elszálltnak tűnt ez a forgatókönyv. Piréz le is oltott, hogy túl sokat módosítom a tudatomat (természetesen kizárólag legális szerekkel). Amikor azonban azt látjuk: az uborkaszezon közepén Bajnai és Mesteházy „megegyeznek”, majd a baráti sajtóban cibálják egymást, hogy aztán amikor megtörténik a „nagy veszekedés” a jelöltekről, varázsütésre ott teremjen 30% komcsi szintetikus biomassza hogy feltöltsék vele a 70% megújult nyugati baller alapanyagot, akkor visszakérdezhetek Piréznek, mit gondol most? Addig meg sírva röhögünk együtt a baloldal egyre szánalmasabb összeomlásán.

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger