2013. szeptember 30.

A Zorbán feje a Bajnaiék kapujában

 
Az elmúlt évek legtakarosabb politikai öngólját követte el Bajnai árnyékában a Szolidaritás. A Kónya Péter féle csapat eleve egy történelmi nonszenszt teremtett Orbán Viktor szobrával, amikor is Sztálin elvtárs 1951 decemberében avatott szobráról mintázta azt. Nyilván nagyon sánta a hasonlat a tömeggyilkos diktátor és Magyarország miniszterelnöke között. A legnagyobb sántaság az 56-os szobordöntő forradalmárok és a Kónya-Dopeman féle kriplikommandó közötti párhuzamban lelhető. Ők inkább a MontyPython féle Brian életének elit öngyilkos kommandóját juttatják eszembe. „Most megmutattuk nekik”… és ledöfik magukat. Kezdetben vala tehát a szobordöntés, ezerötszáz bámésszal, Dopeman dalokkal körítve.

Másnap jövének vala az elhatárolódók. Fodor, Schmuck, Mesterházy, Gyurcsányék, még maga Bajnai is beállt a saját magával egyet nem értők táborába. Mert igazán nem kellett sok ész ahhoz, hogy lássa mindenki: ez undorító. Pedig lett volna bőven ügyes töltény lövöldözni a Fideszre.  A bajai önkormányzati adta volna magát, most cseszhetitek, hiszen a Zorbán feje a saját térfeletekről gurult a saját hálótokba. Ott a Fidesz kommunikáció és a köztévé szocialista éveket idéző hurráoptimizmusa, csak éppen Marjai József elvtárs helyett más avatja a gyárakat, üzemeket. Na, innentől ez is ugrott. Persze régóta sejtem, hogy nem is akarnak ezek a skacok választásokat nyerni, csak a saját parlamenti helyecskéjét akarja mindenki, jó a fizu, négy évre tuti, néha jelmondatokat kell skandálni cserében vagy a Házban, vagy a médiában, nem nehéz ám ez, dolgozni sokkal nagyobb gáz. Dopemant értem a legkevésbé, ő most túlspilázta a szerepét, az addig volt hiteles, amíg a Gyurcsányt és a Zorbánt egyszerre kellett volna hátulról megcsinálni. A szobros rapből már kimaradt Fleto, így Pityingerünk egyszerű hip-hop gyalog lett egy, a baloldal számára is ciki sakktáblán. Majd ugrik a vacsiműsor a műmellű celebekkel és a fellépések is egyre kisebb és eldugottabb csehókra koncentrálódnak majd.

Az ellenzék kényszerű mea culpázásra ítéltetett a nagyokos szobros bulival. Az ingadozók, akik a becslések szerint a szavazópolgárok akár ötven százalékát is jelenthetik, elgondolkodhatnak: igaz, nem vagyok egy kiköpött fideszes, de az ellenzékük hülyébb a sokéves átlagnál. Remélem a narancskommunikáció készítői ajándékcsomagot küldenek a Szolidaritásnak, Dopeman Lacikának. A kísérőlevélkére tessenek majd ráírni: köszönjük szépen!

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger