2013. szeptember 23.

Magyarázzuk a bajait…


Hát kérem szépen, először is: ez még nem végleges választás - ez csak afféle időközi, amit ideiglenesen veszítettünk el. Hogy most volt a bajai időközi önkormányzati választás, az nem jelent semmit. A Fidesz nem nyerte meg a választást, bárki megnézheti a Horváth Csaba facebook oldalán, hogy  „az előzetes hírek szerint Baján a baloldali összefogás jelöltje Teket Melinda 68,5%-kal (magas részvétel mellett) nyerte az időközi választást…és nem szabad elbízni magunkat…az utat tudjuk, végig kell rajta menni és akkor leválthatjuk az Orbán rezsimet jövő tavasszal”. 

Az eredményeket egyébként föl kellett küldeni az Európai Unióba, mivel tévedések derültek ki, amiket sürgősen orvosolni kell. Igen. Különben a szavazat-ellenőrző és kiegészítő konferencia foglalkozni fog az esettel, uniós középülésen. A Barroso úr, mikor ideadta nekem az eredményeket, beszédet tartott: kicsit zavarban volt, és tiszteltette a papát. Kérlek, kedves Bajnai, mondta, légy szíves, közöld szüleiddel, miszerint sajnálatos tévedés történt a szavazatokkal, hibás tételek csúsztak bele. A szavazathatósági szabályrendelet szerint, sajnos, így is ki kell adni a választási eredményt, de kérnelek kell, kedves Bajnai, közöld a szülővel, miszerint ez csak olyan okirat, aminek az adatai nem jelentenek semmit. Kérd meg kedves szüleidet, ne haragudjanak ezért a tévedésért, az igazi bajai önkormányzati választási eredményeket csakhamar kiállítjuk - egyelőre kéretem őket, hogy írják alá ezt, mert az összes iratokat átküldtük a Mennyországba, ahol a nyomozás miatt szükség van erre az aláírásra; de hangsúlyozd kérlek, hogy ez csak formaság. Az Isten személyesen átírt a Bajai Önkormányzatra, derítenék ki, hogy került bele a választási eredményekbe ez a... ez a... Fidesz, ami ugyancsak egy közönséges párt, és csak azt jelenti, hogy jelöltet állítottak az időközi választásra - de esetleges félreértésekre ad alkalmat.

Tudniillik Mangold, a választási biztos, az csak helyettes biztos Baján, még nem is ellenőrizheti a szavazatokat, mert előbb vizsgáznia kell szavazattanból a főegyetemen. Ő csak helyettes választási eredményt adhat, amit másképpen kell érteni - győztes helyett vesztest, vesztes helyett indulót -, majd ha letette a vizsgát, akkor az összes újságokban kiigazítják az eredményeket igazi eredményekre. Most egyelőre kéreti a papát, ne tessék haragudni egyelőre, és üzeni, hogy négyszer megnyerte az ellenzék a választásokat időközben Baján, egyszer aláhúzott kétharmadra, egyszer ötvenkét százalékra, kétszer hetvenöt százalékra, tessék ezt összeadni, számtani középarányost venni, kijön az abszolút győzelmünk, aláhúzva. 

Ez!?... Ez nem veszítés, ez győzelem, csakhogy a fideszesek  olyan furcsán írják a szavakat és mindennek az ellenkezője igaz. Csak tessék most úgy csinálni egy kicsit, mintha a Fidesz nyert volna Baján... de mostanában ne tessék bemenni az önkormányzatba... a kaput kiemelték... most átalakítják... nincs kapu... nem lehet bemenni... majd egy-két év múlva...

Karinthy Jake Blues

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger