2013. szeptember 2.

Percepció, interpretáció, felláció


Tegnapma’ két téma uralta kies hazánkat. Szigetszentmiklósra és a hazai EU-szkepticizmusra radarozott rá a teljes honi sikolymédia. Két meglehetősen periférikus téma, nyilván mással se képesek foglalkozni. Közben meg Szomáliában unatkozó kanadai pincérlányokat abuzálnak (alternatív változat a verik a négerekre). Rakjunk egy kis rendet a fejekben, aztán szabadfoglalkozás'.

Ami a Szigetszentmiklóson rendezett időközi választást illeti, kisebb orgazmus-hullám söpört végig az ellenzéken (igen, valakinek ennyi is elég), ugyanis az ellenzéki összefogás történelmi vereséget (legalábbis szerintük) mért a kormányra. Egy választókerületben. Önkormányzati képviselő-választáson. 150 szavazattal. Már mi is épp kezdtünk kétségbe esni a szerkesztőségben, ha így folytatódik, akkor fél év és az új kormányzat elkobozza a Toronyházunkat és odadobja Törökzsolti kis barátainak, amikor kicsit megnéztük a tényeket. Tudjuk, rossz szokás. Szigetszentmiklós komcsi hely. Ez nem azt jelenti, hogy ott mindenki komcsi lenne, de ha véletlenszerűen mintavételezünk 100 embert, 10 ex-munkásőr, 5 tömbbizalmi, 10 ex-rendőr és 20 szakszervezeti aktivista biztos lesz köztük. Egy olyan választókerületről beszélünk, ahol mindig a kommancsok nyernek a proletariátus nagyobb dicsőségére, és ahol 2010-ben, amikor gyakorlatilag az egész ország épp a gennybe küldte a ballib brancsot, a helyi fityeszes kemény 28(!) szavazattal tudott nyerni, de csak azért, mert a most összefogott ellenzék akkor még két csapatban indult. Mi lesz a következő? Meglepődünk, hogy Beloianiszban is jobban szerepelnek a komcsik, mint az országos átlag? Tehát kedves kormánykritikus sajtó és ellenzék. Kéretik nem elinflálni a ’történelmi’ jelzőt, mert nem maradnak szavaitok, ha esetleg valami tényleg fontos dolog történik.

Az EU-szkepszis még ennél is viccesebbre sikeredett gumicsont lett. Merthogy a köcsög Európával hadakozó köcsög Orbán köcsögsége miatt a köcsög magyarok megutálták a csodás EU-t, akiknek ugye ez az ugar mindent köszönhet. Főleg az európai értelemben vettséget. Meg egy kertibudit sem építettek volna az elmúlt 20 évben, ha nincs az EU. Állítólag. Azóta persze kiderült, hogy a Tárki csak felcserélt két számot, és nemhogy radikális EU ellenességről nincs szó hazánkban, de még csak trendváltásról sem beszélhetünk. De tegyünk úgy egy pillanatra, mintha nem helyesbítettek volna, és nézzük, miért is ír bornírt ostobaságot a VV.

A VV szerint pár éve idilli volt az állapot Magyarországon: Mivel az EU per definitionem jó, és kormány kiváló kapcsolatot ápol ezzel a csodálatos intézménnyel, a magyar választópolgár belátva pártunk és kormányunk igazát és az általuk folytatott EU politika kizárólagos helyességét, szerette és tisztelte Moszkvát Brüsszelt. Ehhez képest a gaz Fityesz konfrontatív politikáját látva a szervilis, autoriter irányítást igénylő birkanyájmagyarok elkezdték nem szeretni a jó bürokratákat. Mert mindent bevesznek, amit a fasiszta Fityesz mond. Nagy lótúrót, kedves VV.

Az EU nem jó per definitionem. És ha akár csak megközelítőleg az is lenne, akkor is elmúltak már a szép moszkovita évek, amikor nem lehettünk szkeptikusak az épp minket többé-kevésbé uraló hatalmi centrummal szemben. Az előző kormányok nem ápoltak jó kapcsolatokat az EU-val. Pontosan azt csinálták, amit Brüsszel mondott, illetve úgy tettek. Segget is nyaltak látványosan. Remélem, azért érzitek a különbséget. A Fityesz nem folytat EU-ellenes politikát. Ne keverjük a konfrontatív érdekérvényesítést az EU-ellenességgel! Ha olyat szeretnétek látni, nézegessétek pl az UKIP-t. Na ők tényleg írnának ki népszavazást a tagságról.  Olyan apróságokról nem is beszélve, hogy az EB79 jelentés szerint nem csak hogy a magyarok sokkal inkább bíznak az EU-ban mint az EU27 átlaga (47% kontra 31%) de az EB78-hoz képest nálunk ellentétes trendek mutatkoznak, mint az Unióban. Tessenek néha guglizni is, mielőtt a katedra-idiotizmust elindítjátok!

Értem én, hogy mióta a 444 istállójába tartoztok, kénytelenek vagytok még vonalasabban követni a bajnaista sorvezetőt, de könyörgöm: legalább látszólag erőltessétek meg magatok, és ne olyan ökörséggel gyertek, amit egy fél-analfabéta teknős is szétcincál!  Annyi mindenért lehet rugdalni a kormányt, hogy tényleg felesleges megerőszakolni a józan észt. Ugyanis ezt tettétek azzal, hogy egy többdimenziós jelenséget (EU-ellenesség) egy változó (kormány politikája) mentén próbáltok értelmezni és interpretálni.

Update: Amit meg update-ben műveltetek, miután kiderült, hogy a Tárki felcserélte a számokat, a politikai blogolás magyarországi történetének egyik mélypontja. Lehet, printscreeneljük, és bekeretezve kitesszük az irodában Orbán Viktor egész alakos festménye mellé.

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger