2013. november 2.

A Ku Klux Koalíció


A Tutiblog egyszemélyes konteo-osztaga (Boogieman már napok óta tanácstalanul, cigiről cigire gyújtva, a Toronyházbéli Válságszobába zárva próbálta megfejteni a Kampány Nagy Talányát, a „bajai-balhét. Végre sikerült.

A kiindulópont egy már bizonyítottan hamis felvétel, amiben 5 darab roma honfitárs egy szobában arról dumál, hogy mennyiért is kell a Fideszre szavazniA felvétel eljut az MSZP székházba, ott valami sutyerák átveszi, és reflexből küldi is át a mérhetetlen elfogulatlanságáról, és évtizedes professzionális szakmaiságáról híres médiumhoz, a HVG-hez, ahol az európai értelemben is mérvadó újságírók rögtön le is hozzák. Azonban nem „oktatófilmként”, ahogy tette bájos játékával a Bajnai-brigád, ahol szintén roma honfitársakat kellett elkísérni a szavazófülkébe Fideszre szavazni, hanem „égető bizonyítékként” tálalják. Belebuknak, lemondanak, stb. 

Nos, az mondjuk úgy tény, hogy a HVG kínjában már csak épp a gyerekpornó műfajába nem merítkezett bele ezidáig. A baloldalon kiveszett a szó szakmai értelmében vett „újságírás”. Az összes jó öreg liberálzsurnaliszta elment nyugdíjba, és már az ATV-n rágja a szemüveg szárát, átnyergelve a véleményműfajba. Maradt tehát szegény HVG-nél egy csomó megfizetetlen gyakornok, meg pár begőzölt újságíró, akik, mikor látják az eladási adatokat, meg azt, hogy a neten nem csak az Index, meg a 444, de már a vizesélet.hu is megelőzi őket, rögtön akarnak valami„saját ügyet”. Botrányt, fiaskót, Hannah Montana cicibimbóját. És akkor jön ez a videó az 5 roma honfitárssal, akik azt mondják, hogy a Fidesz csal. És lehozzák. Mert igen, valószínűleg sejtik, hogy kamu, de lesz ami lesz, mert legalább akkor 2 hétig megy az, hogy HVG. Az elsődleges felelősség a HVG című lecsúszott brigádé. Ez ugyanis tipikusan az a szitu, amikor hátrébb kellett volna lépni is kimondani: bár igencsak szívesen rúgnék acélbetétes bakanccsal a földön kucorgó Orbán oldalába egy nagyot, de nem teszek ilyent, mert én egy demokrata vagyok. Van egy szakmai színvonalam, és abba ez nem fér bele. Ez egy olyan felvétel, ami már csak a benne fellelhető enyhe rasszista felhangok miatt is instant kuka.

Azonban nézzük ezt a dolgot picit más szemszögből is: mi van akkor, ha ez az egész balhé úgy volt megtervezve, hogy igazából vaktöltény volt, aminek a zajára gyúrtak? Arról van szó ugyanis, hogy itt a valódi meszidzs' az, hogy „cigányokkal szavaztat a Fidesz. Nos, ez azt jelenti, hogy bizony a kipolírozott Jobbiktól akarják a ballerek visszacsábítani az elvesztett rasszista szavazóikat. Ugye „demokratikusan” nem lehet cigányozni, de a jól bevált suttogó propaganda révén, a „mind tudjuk miről van szó, de hát ugye érted?” félmondattal megtoldva igenis az van, hogy teli torokból elkezdtek cigányozni. Persze demokratikus módon, nem úgy, mint a Jobbikosok. Emlékszünk még „cigányorbánra?” Bizony, az is a suttogó propaganda része volt 2002-ben, és most itt van a cigányokat visznek busszal lefizetve csalni el a választást című dolog, amire persze nyíltan csakis az „én aztán nem mondtam ilyent” felháborodott válaszát lehet adni. A kampányban beáldoznak pár gyalogot, de a célt elérték: a nép agyának mélyére el lett rejtve az Üzenet: cigányorbán csalja cigányokat etetve és buszoztatva a választásokat el.

A baloldal konkrétan a Jobbik választóközönségének kommunikál, ahol igazából még nem dőlt el, hogy az X a Jobbik, vagy az MSZP mellé kerül-e. Merthogy – főleg vidéken – ez egy valós dilemma, és elég fájó sebe a baloldalnak. A Jobbik nem a Fidesztől nyúlta le a radikálisokat, hanem tőle, az MSZP-től az „egyszerű embereket”: az iparvidékek munkásait, az állami nagybirtokok mezőgazdasági alkalmazottait. Nekik meg cigányorbán kell meg csalócigány. Meg cigányokkal csaló cigányorbán. És hát ezt beledobni a köztudatba bizony nem megy hivatalos, országos nyilatkozattevős módon, ez csak úgy megy, mint a 23 millió román. Szotyogtatva, és terjesztve a piacon a kofák közt, hogy közben magunk is letagadjuk. Lehozza hát egyik nap Bajnai a rasszista játékot, lebukik, és tagad mindent. Fel is háborodik a rasszizmus vádjának említésén is! Lehozzák a hamis videót az MSZP és a HVG összjátékával, másnap hevesen tagadják, hogy közük lenne a vírus terjesztéséhez, egyben le is mondatják a gyalogokat, és a dolog el van sikálva. A vírus pedig terjed tovább vidáman, hisz ez volt a dolga.

Boogieman mindenkit felszólít arra, hogy ne üljenek fel a baloldal létező rasszizmusának, és ha egy mód van rá „figyelmeztessék rá utastársaikat is.” Mivel főleg a jobbközépen lévő, nemzeti liberális és konzervatív szavazókat szokták a rasszizmus vádjával megbélyegezni, de immár nyilvánvaló, hogy ezek egyben azok, akik a legalpáribb, legbalkánibb, legócskább rasszizmus eszközével próbálnak szavazatokat szerezni. Ők, immár hamis videókkal, internetes játékokkal bizonyíthatóan a valódi rasszisták. Mert valóban létezik választóvonal a rasszisták és a nem-rasszisták között Magyarországon: a valódi rasszisták manipulatívan kihasználják emberek ösztöneit, és rájátszanak erre, míg mások nem. De ott ülnek a baloldal soraiban, és számító módon használják ki ezt a maguk javára. A valódi nem-rasszisták azok, akiket folyamatosan ezzel vádolnak. Azok, akiknél az Emberi Erőforrások Minisztériumát egy olyan lelkész vezeti, aki évtizedeken át foglalkozott roma integrációval. Amelyik párt az első romát juttatta el az Európa Parlamentbe. Ahol stratégiai partner a Roma Önkormányzat. Azaz a jobbközép: amit „a cigányorbán vezet, aki levessel fizeti le a cigányjait, hogy elcsalják a választásokat.” Eljutottunk ide 2013-ban. Javasoljuk tehát ezúton, hogy a leendő baloldali összefogás neve ne legyen más, mint Ku Klux Koalíció 2014.

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger