2013. november 22.

Masszívan jobboldali a magyar ifjúság



Nagy baj van. A HVG csak röviden, hogy mindenki értse, kimondta a kimondhatatlant. A TÁRKI (most) nem hazudik. Most tényleg. Meneküljetek, épeszűek! El innen!

MASSZIVAN JOBBOLDALI A MAGYAR FIATALSÁG!

A bőröndcsomagolásban igen tapasztalt baloldali értelmiség azonnal Vastaghbőry - elnézést - Vásárhelyi Máriáért kiált, aki már korábban is oly ügyesen nácizta a magyar történészhallgatókat, főleg a klerikális reakció fellegvárába, a Pázmány Bölcsészkarára járókat. Azok nem is emberek alapon. Persze ő ügyes kérdőívet is készített hozzá, olyan ügyes megoldásokkal, ahol a Nem tudom/Nincs válasz választ is látens nácizmusnak tudták be, hát még ha példának okáért egy történészhallgató nem a trianoni békediktátumot tartotta a  legigazságosabb megoldásnak hazánkra nézve. Az maga a megvalósult hitlerizmus a makoveczi hajlított oszlopok alá bújva Vásárhelyi Mária értelmezésében.

Hát most már mindegy, erre már a Mária sem tudna mondani semmit. A Fidesz örökre megrontotta a 30-as korosztályt, meg a többit is, a DK-ra meg senki nem akar szavazni. Közeleg a világvége, és erről leginkább a Hoffman Rózsa oktatási reformja tehet, amiért az államtitkár-asszony megkapta a Párt Hónalja kitűntetést. Ja, meg a nemzeti dohányboltok fasiszta színe. Az! Meg a Viktor, aki már növeszti ám a bajuszt… Kapja a lába közé mindenki a fürdőlepedőt, és iszkiri, Kertész Náci bácsi mutatja a menekülési útvonalat a fürdőben.

Persze a jobboldalt sem kell félteni. A HVG-s cikk napján Belbudán maguktól kipukkantak a pezsgők a spájzba’. Ennek a taknyos-emócionális, fülbevalósvámpíros, fészbúkkomplexusos fiatalságnak azért mégis helyén van a szíve. Csak az Összetartozás dalának ritmusára dobog az. Megeszik ezek a kolbászt, nem csak az olajos magvakat kókusztejjel. A jobbikosok természetesen nem hiszik el, hogy a fiatalság körében nem ők a legnépszerűbbek. Most a judeo-pápista összeesküvés kulcsszót fordíttatják szakértőkkel arabra, hogy legyen mivel igazolni az óriásplakátra elköltött drachmát.

A DK, meg az E14 nem foglalkozik ilyen felmérésekkel, mert őket nem érdekli a valóság. Az LMP többet érdemelne, ezt ők is tudják, úgyhogy most Maciegyletben ücsörögnek a vízipipa körül szőnyegen, és szomorkodnak, miközben mindegyiknek a szemébe megy az almás dohány füstje. A kamuelemzők, megélhetési újságírók akváriumába dobott információmorzsa pedig jóllakatta a potykákat, úgyhogy minden és mindenki a helyén van. Csak a keszegekkel nem foglalkozik senki…

Meg hát azzal sem foglalkozik senki, amit a HVG-nek igazából szalagcímként ki kellett volna írni: hogy az ilyen felméréseknek az égegyadta világon semmi értelmük nincs. És, hogy ebből a vizsgálatból semmit nem lehet kideríteni, semmire sem lehet következtetni. Tessék nyugodtan visszacsomagolni a bugyikat és a pezsgősüvegbe visszapréselni a dugót. Ideje lenne tovább látni már a négyévenként előkotort hülyeszavazó klisénél, akivel óriásplakátokon lehet csak kommunikálni. Nem az a kérdés ugyanis, és nem is életszagú azt firtatni, hogy kire szavaz a szavazó. A legfőbb kérdés az, hogy miért szavaz éppen arra.

A masszívan jobboldalinak nevezett fiatalság, ha lehámozzuk róla pártpolitikai, ideológiai vonzalmait, valójában a cselekvőképes, a maga sorsát irányítani akaró és tudó társadalmi réteg. Szavazata az általa élhetőnek vélt magyar jövőképre adott voks, amelyet a politika valósít meg a gyakorlatban. Ezek a szavazatok arra adnak választ, kik azok, milyenek azok az emberek, akik még szeretnek ebben a kurvaországban élni. Akik még látnak benne fantáziát. Akik szülnek ide gyereket. Akik szerint megéri itt dolgozni. Azt ugyanis nehéz elképzelni, hogy az egyszeri választópolgár alól azonnal kiszalad a lába, amint meglátja a rezsicsökkentés szót a plakáton. Vagy a szépen csillogó Nemzeti Dohánybolt cégéreket. Vagy, hogy Magyarország jobban teljesít, miközben még azért is fizetnie kell, hogy használhassa a bankkártyáját.

Kézenfekvőnek tűnhet az a válasz, hogy nem a jobboldal ennyire jó, hanem a baloldal ennyire szar. A masszív ifjúság előbb leszavazna egy oposszumra, mint Gyuriferire. Gordniál még egy budiajtó is meggyőzőbb, bár kevésbé simulékony, pláne hogy vérrel, és könnyekkel kampányol, aztán az egészet letagadja, hogy ott se volt. Nyilván az amúgy is titokban, álruhában az országot járó Vona Gábor tartott előadást bajnais maszkban. A Schifferbandi senkit nem fog a szopránhangján leénekelni a parlamentben. Mesterházy meg egy nímand. Hát mitagadás', nincs túl nehéz dolga a jobboldalnak. A fideszes kritikus tömeget a baloldal magának köszönheti.

A jobboldalnak ellenben mindennél nagyobb felelőssége van most, hogy ne a szavazata miatt zaklassa a fiatalságot, hanem a szándékai miatt. Hogy mit találnak a 30-asok előremutatónak a jobboldali elképzelésekben. Működik esetleg a családi adózás; megnyugtató, hogy aszfaltozzák az utakat és felújítják a vasutat? Több a rendőr meg a közmunkás az utcákon, és kevesebb a kurva és a csöves? Hogyan tovább?

A masszív fiatalság egy igen nagy része ráadásul külföldön él és dolgozik. Nem hazaárulók. És valóban sokan vannak. Kicsit könnyebben szerettek volna élni, gyerekeket akartak, létbiztonságot, évente egy nyaralást. Hát kimentek. Ismétlem, ettől még nem hazaárulók. Viszont nagyon nehéz lesz őket hazacsábítani. Még akkor is, ha a Rezsicsökkentést a Fidesz beírta már az alkotmányba is. A Ratkó-korszak még aktív dolgozói ugyanis lassan nyugdíjba mennek, és ez a fiatalság fog a helyükre kerülni, ha akar még egyáltalán. Nekik, és a hazai fiataloknak is válaszok kellenek, egyértelmű és megfontolt jövőkép... Különben van is ilyen. Úgy nevezik: A fenntarthatóság felé való átmenet nemzeti koncepciója. Tök jó, érdemes elolvasni. Most már csak meg kellene valósítani.

(Valamint, ha valaki potens olvassa, ne feledkezzen meg a keszegekről sem.)

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger