2014. május 24.

Bandi, vagy Bendi?


Sok mindenben egyetértünk a Schifferbandi, meg én. Még abban is, hogy ahogy ő, úgy én sem tartom őt kellően karizmatikus egyéniségnek. Még ha támad, ha érvel, akkor is mintha védekezne. Ebből következik, hogy az LMP-s politikus olyan, mintha a húsvéti nyuszi tojta volna, fülét hegyezi, aztán lelapítja. De ebben a félszeg makogásban mégis volt eddig annyi erő, annyi tartás, hogy megmaradjon a különutassága mellett. És amikor a Karácsonygeri-félék letérdeltek úgymond párbeszélgetni Magyarországért - akármit is jelentsen ez mára -, addig az LMP maradt ami, legalábbis más, mint a bukott exek. Nem meglepő módon ezt a kitartást a választók is honorálták, és az LMP azzal, hogy nem társult a Kormányváltó hősök közé, tiszta lappal jutott be a Parlamentbe.

Mélyen megindító ez az igyekezet, ez a „lehet máshogyan is ezt csinálni, gyerekek” gondolat. Azt azonban nem gondoltuk, hogy ezt a nehezen megtartott szüzességet éppen a művelt nyugaton kívánja elveszíteni az LMP. Intő jel, hogy Ska Keller, az európai zöldek jelöltje az LMP mellett kampányol, de még különösebb, hogy nem más üldögél az L-betűn mostanság, mint a jó Bendit barát. Csak két kiskorú hiányzik az öléből…


Bizony, a sete-suta elempécskét az európai zöldek akarják bevezetni a gyönyörök világába. Mélyen elkeserítő, hogy az igazán fontos környezetet érintő, az alternatív gondolkodást propagáló zöld gondolkodást Európában minden szégyenérzet nélkül erodálják kiskorúaknak fütyit mutogató bácsik, és ez ellen nincs is senkinek kifogása. Legalábbis odakint.

Az említett európai Zöldek már 1980-ban megrendezett második kongresszusukon azzal foglalkoztak, hogyan lehetne csökkenteni a 14 év fölöttiekkel létesített szexuális kapcsolat büntethetőségét. Mert akkoriban ezt jelentette zöldnek lenni… Mondjuk ma is ezt jelentheti, ha a mézes-mázos Bendittől, a gyerekek nagy barátjától 34 év alatt sem sikerült elhatárolódni.

Bendit barát a progresszivitás jegyében francia talkshowkban értekezett az öt, illetve kicsit idősebb kislányok vetkőzési mániájáról, amely számára a tiszta szexizmus, a szexuális érettség szinonimája volt. Reform-óvodai élményeiről külön könyvben számol be, ahol az oly sokszor idézett sorok is megjelentek:

„Többször is megesett, hogy néhány gyerek lehúzta a sliccemet, és elkezdtek simogatni engem. A körülményektől függően eltérően reagáltam minderre, de a vágyuk mindenképp problémát jelentett számomra. Miért nem egymással játszotok, miért engem választottak ki, és nem más gyereket? - kérdeztem tőlük. De ha kitartottak, én is visszasimogattam"

Persze lehet aztán utólag azon rágódni, hogy pedofil -e, aki csak hagyja a gyerekeket a sliccéhez nyúlkálni (egyáltalán hogyan fordulhatott elő ez a szituáció?!?), de a libnyafos elkenegetés helyett inkább mondjuk ki: ez beteges. És mivel az LMP is kiskorú az érett európai pártok között, nem lepődnék meg, ha a slicchúzogatást jobban preferálnák odakint, mint az aktív zöld politizálást. A mi LMP-nk eddig nem nyilatkozott arról, mi az egészséges szexuális magatartás a zöldek számára idehaza, de ha majd kimennek, jól kikupálják őket, mit is jelent a környezetvédelem. Ezért is van olyan érzésem, hogy inkább önálló zöldfrakciót kellene alkotnia a hamvas elempének, aki még nem járatta le magát erkölcsileg, és hitelesen képviseli a zöld-ügyet. Ahogyan azt idehaza tette, még ha nem is értettem velük mindig egyet.

Nem kellene hagyni, hogy az európai zöldek megbiorépázzák a mi magyar zöldjeinket…

Schifferbandival mi sok dologban egyetértünk. De ezúton kérdezném, mikor lesz az újabb pártszakadás? Mikor vállnak ki a benditesek, és várhatóan mennyien maradnak, akik maradnak?

Illetve, hogy te hová is ülsz majd Bandi? Európában lehet más a politika?


© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger