2014. május 31.

Bilderberg Gordon


Alig titkolt irigységgel tudósított a magyar sajtó a tényről, hogy a globkrit tüntik zárósorfalán, a rendőrségi helikopterek célkeresztjén hazánk egyetlen fia, Bajnai Gordon fogja vizionálni a demokrácia halálát, a nyugati értékek hanyatlását, és valószínűleg zsonglőrmutatványokkal és rúdtánccal is fogja szórakoztatni a nagyérdeműt. Ha nem a kávét tölti, ki tudja.

Mindenesetre mókás, és valahol rá és pártjára jellemző, hogy épp az európai megújuló baloldal sorfalán kell átvágni a limóval, miközben itthoni avatarjai, a HaHa és csatolt csapatai épp azért küzdenek, hogy ő, a Bildergergék Csicska Gordonja legyen a prájm. De miközben mennek a jelentések, büszkül a baloldal, és irigykedik a jobb, azért nem ártana tudni kik is ez a Bilderberg Konfernecia, amelyik ma ünnepli 50. évfordulóját.

New World Order. Egyfajta szitokszó a jobb érzésű baloldaliak számára, hisz ha lehet így fogalmazni, a leghegyezettebb fogú vadkapitalisták álmodozzák évente zárt falak között azt, hogy miként kéne országokat csődbe vinni, hol és hogyan kellene megerősíteni a Világuralmat, és miként kellene jól megsanyargatni a dolgozó népet egy kis extra profitért. Nem is véletlen, hogy a gyűlésen az amcsi tycoonok és az európai kapitalista elit szokott találkozni, a balos résztvevők tehát többnyire a tüntetők oldalán szoktak felszólalni, és hangoztatják az emberek, a szegények, a lecsúszottak, a kiszolgáltatottak és a harmadik világ nyomorának szörnyűségeit.

Ha beütjük a gugliba a Bilderberg nevet, és rámegyünk a képekre, nem kell sokáig várni, hogy értelemszerűen a „világméretű összeesküvés”, „kapitalista ámokfutás” és hasonló mémek tömegei ugorjanak fel. Lássuk kik is fogják nézni Gordon szórakoztató showműsorát. A The Guardian mai beszámolója alapján (a gyengébbek kedvéért ez az angol Népszabadság) George Osbourne hetedjére elnököli a konferenciát. George Osbourne amúgy a több témában is Orbán Viktor pajtijának mutatkozó David Cameron Szigetvári Viktorja. Afféle brit tory árnyék-kancellár ő, mindezek mellett a brit konzervatív hagyományokhoz hűen igazi vérkapitalista . Az ő hetedik Bilderberg konferenciáját, a következő három napban az MI6, a NATO, a Nemzetközi Valutaalap, a HSBC, a Shell, a BP és a Goldman Sachs International vezetőivel fogja tölteni, valamint nagy büszkeségünkre Bajnai Gordon is ott lesz szürcsölni a pezsit és enni a pogit.  Milliárdosok és magas rangú politikusok, valamint idén a szövetséges főparancsnok is ott lesz, valamint Szófia spanyol, Beatrix holland királylányka, aztán szintén holland részről a Bilderberg alapító Bernhard herceg.

Nézzük a témákat. Hova tovább Európa? Létezik-e magánélet? Valamint a tudásmegosztás, és Ukrajna lesznek idén. Valószínűleg Gordi az első panel részeként fogja pártja és mozgalma sikereit ecsetelni, és elszántságát, hogy eltakarítsa Orbán Putyin Viktort Soros György bá szülőföldjéről. A The Guardian rámutat, némiképp látva az Öt Család maffiagyűlését megszégyenítő biztonsági körülményeket, némiképp ironikus arról dumcsizni, hogy van-e magánélet. Akinek ugye pénze van, az meg tudja fizetni. Szól a konklúzió. Mindenesetre 3 méter magas drótkerítés mögött van most Gordi, amit sokan szeretnének, ha nem csupán három napig, hanem életük hátralévő részében állna e díszes kompánia körül hasonlóan sok rendőr és fegyőr felügyelete alatt. A valóban baloldali sajtó mindenesetre már most arról cikkez, hogy két újságírót pusztán azért letartóztattak a mai reggelen, mert az érkező vendégeket megpróbálták szóra bírni. Egymillióan a sajtószabadságért: reméljük ezt is szóvá teszi a korszakváltó Gordon újdonsült cimboráinak.

A The Guardian még rugózik picit ezen a témán: a Facebookos forráskódokkal machináló, a neten agresszívan nyomuló, fanzinokat pénzelő Gordon számára minden bizonnyal jó lesz egy picit dumcsizni a Google ügyvezető elnökével, Eric Schmidttel, vagy a Facebook vezető testületének tagjával, Peter Thiellel, hisz ők pontosan azok az emberek, akik tudják, hogy mennyire radikálisan transzparenssé vált a nép mára hálás működésüknek köszönhetően. Egy kis buksisimire megjelenik majd Keith Alexander is, aki az amerikai, úgynevezett NSA-botrány miatt kényszerült nemrég lemondásra.

Reméljük, Gordon személyesen fogja megvitatni a tisztességtelen piaci magatartás miatt hazánkban elítélt AXA vezérigazgatójával Henri de Castriessel a devizahitelesek problémáját. Nem is olyan rossz, hisz az úr svájci, biztos majd jól megdorgálja azért, hogy Svájc milyen hasznot hajt szegény k-európaiak bedőlt hiteleiből meg az Euró válságából. Vagy nem. Inkább nem. Ha viszont már ide keveredett remélhetően jut pár szó a KKR Investments vezetőivel csevegni, amelyik az egyik legnagyobb kelet európai piacokon befektető nyugati cég, akik erősen érdekeltek Ukrajnában. Talán csurran-cseppen pár milka a Haza és Haladásba.


Zárjuk ezt a kis összefoglalónkat Michael Meacher, brit Munkáspárti képviselő soraival, aki azt írja a The Guardiannak: „A Bilderberg a gazdagok és hatalmasok összeesküvése , akik azon dolgoznak, hogy megerősítsék és kiterjesszék a piac fölötti kontrolljukat. (…) távol a médiától vagy a közvélemény hatásától. Épp emiatt azoknak a politikusoknak, akik részt vesznek, egyre keményebb kérdéseket tesz fel a sajtó, és egyre nehezebb számukra csöndben maradni.” – írja Charlie Skelton. Hát egyben biztos lehetünk, a magyar sajtó valószínűleg sokkal kíméletesebb lesz Gordival, és az általa is pénzelt sajtóorgánumok valószínűleg nem fognak keményebbet kérdezni annál, mint hogy vörös vagy fekete volt-e a kaviár a svédasztalon.

Azért mi itt a Toronyházban úgy vagyunk ezzel, hogy egészen furcsának tartjuk azt a baloldalt, amelyiknek az önjelölt, és a pár napja önbizalommal fullra feltöltött korszakváltója egy ilyen vadliberális gyökkapitalista bulin szürcsöli a pezsgőt. Ha pedig az ő „korszakváltása” ama bizonyos New World Order hazai felbootolását jelentené, akkor meg kösz szépen de ezt kihagynánk.

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger