2014. október 8.

Kunhalmi és a metaüzenet




A Magyar Szocialista Párt újfent bebizonyította, hogy velük kapcsolatban teljesen felesleges abszolút mélypontról cikkezni, értekezni, mert mindig képesek alulmúlni előző heti önmagukat. A negatívra hangszerelt, de teljes önlejáratásba fordult „Semjénzsoltinak lovas szobra lesz Budapesten, ha nem mentek el vasárnap valakire szavazni” kampány bizony nem az abszolút mélypont.

Lesz ennél még lejjebb!

Amúgy megdöbbentő, hogy Kunhalmi Ágiék milyen nagyra tartanak egyes kormánypárti politikusokat. Pedig a józan megfontolás és a politikai logika szerint eléggé kontraproduktív úgy kampányolni pl. Tarlós ellen, meggyőzni a választóikat arról, miért is lenne jobb főpolgármesterjenő a Falus a Bokros, ha eközben közterületi átnevezéseket kiérdemlőnek tartják Budapest élén eltöltött 4 éve alatt elvégzett városépítő-fejlesztő teljesítményét.

Mondjuk a politikai logika is logika, érthető az ellenállás vele szemben, burzsoá tudomány…

Részemről nem tennék rá komolyabb tétet Semjénzsolti lovasszobrára. Ha nálunk is lehetne mindenfélére fogadni, mint Nagy-Britanniában, akkor sem kezdenék el rohanni a legközelebbi bukihoz. Zsoltit nem akkora formátumú államférfi politikus, hogy szobrot - lóval vagy anélkül - állítana neki bármikor a hálás utókor. Sőt, köztéri szobra talán még a Nemzet Centrális Erőterének sem lesz, lehet 50 év múlva kap egy utcát valamelyik lakóparkban, de ennyi.

Persze elképzelhető, hogy Kunhalmi valamiféle metaüzenetet csomagolt a legendás videójába, ahol gyerekek kérdezgetik, melyik megállóban kell leszállni a Vitézy-stadionhoz. Hogy ez a Magyarisztán, amiben élünk, tulajdonképpen Türkmenisztán csak földgáz nélkül, és bármelyik pillanatban bekövetkezhet az, amikor Orbánbasi elnevezi önmagáról a Belvárost. Ezt az elméletet némileg gyengítik Kunhalmi szabad szemmel is észlelhető - khmm – korlátai, valamint maga az ellenzék léte is. Ugyanis Türkménbasi világában nem szokott az ellenzék átnevezésekkel riogatni kampányidőszakban, mert nemhogy kampányidőszak, hanem ellenzék sem létezik. Fizikailag.

De metaüzenet nélkül képtelenség ez az egész szocialista kampány. Gyakorlatilag fizetett hirdetésekben tudatják a világgal, hogy azért nem szabad a Fideszre szavazni, mert a következő ciklusban „meghaladják önmagukat”, megosztó politikusokból egyesítő államférfiakká vállnak, olyan fejlődési pályára állítják szűkebb és tágabb pátriárkájukat (direkt így), amiért a hálás utókor köztereket, stadionokat nevez el róluk, lovas és nemlovas szobrokat állítanak nekik, és mindez mekkora kibaszás már az ellenzékkel.

Hát nem tudom…




© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger