2014. december 17.

Lepaprikaszprézték őket, ezért betört a fejük!


Kinek osszuk ki a hét császárattila-díját a tegnapi tüntibeszámolók kapcsán? Az Index csodálatos germanizmusban fogalmazott, általános alanyban megírt dolgozata, a "betörődtek a fejek" derék munka, viszont a 444! "áhh, uhh, ez már forradalom, áhhh, uhh" cikkecskéje maga a remekmű. Nem tudunk dönteni!

Tulajdonképpen rendben volt a tegnapi hőbörgés. Bájosan felidézte bennünk a 90-es évek közepét, amikor még lapátfülű kiskamaszként, mocskoslilák! tényállítással felkiáltással próbáltuk lefújatni magunkat a közeggel vagy gyalogrohamot kívántunk intézni a lovasrendőrök ellen, megidézve ezzel Holstein hovatartozásáért vívott dán-porosz háborúban a magyari vitézek hősies helytállását egyfajta színes hadijáték keretében.

Igaz, annak legalább volt oka a saját idiótaságunk mellett: a remek magyar foci.

Kellett már nagyon Szarvasbélabendegúzék black frideyes tolakodása a rendőrökkel, mert kezdtük nagyon unni ezeket a tüntetéseket. Ugyanaz a 10 szónok, ugyanazokat a vicces látomásokat adja elő hétről-hétre diktatúráról, szovjetmagyarországról, milliós gyermekéhezésről, nácizmusról, akármiről. A Tesco nyitvatartásért meg skandáljon, aki pénztáros akar lenni…

Tegnap éjszaka viszont végre volt két sebesültjük. Igaz, az némileg árnyalja a Berkut-legénységről és a Majdanról szőtt meséket, hogy pár tökhülye kollégájuk számolta csak el a sörösüveg röppályáját, és találta fejbe az első sorban lökdösődő Mécs Imre Decemberi Ifjakat.

De semmi baj, az Index megírta, hogy a fejek betörődtek. #Minőségiújságírás.

Azért inkább járjatok meccsre! Annak sincs értelme, de a focink még mindig magasabb színvonalú, mint a parlamenten kívüli ellenzékünk. Hogy ezért hova számoljuk a pontot, azt megint nem tudjuk...

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger