2014. december 9.

Pisacsökkentés


A Fidesz úgy döntött nem akar még egyszer választást nyerni. Legalábbis ha így folytatják, az én szavazatommal biztos nem. Most mert azért így tényleg nemár. Kötelező drogteszt? Anyátokat. Sitten vagyunk? Ha valaki kíváncsi, hogy Boogieman, aki többször is buzdította szavazásra a Tuti olvasóit hogy jutott el odáig, hogy virtuális bakkancsát Rogán Tóni arcába fúrja, csak akkor olvasson tovább. Ha leragadunk a képmutató „ne drogozzatok gyerekek, mert a drogok rosszak mm’kéj?” szinten, akkor nyugodtan abba lehet hagyni az olvasást. A drogok rosszak. Nyilván. De Kocsis és Rogán javaslata, ha lehet ilyent mondani még rosszabb. Most jött el az idő srácok, hogy vegyetek vissza. M’kay?

„Aki a drogszűrést ellenzi, a drogfogyasztást támogatja.” Ez a mondat elhagyta Rogán Antal száját, és ez az a pont, amikor Boogieman felkiált, s azt kiáltja: ELÉG! Már látom a „Nincs hova hátrálnunk” tüntin a József Nádor téren a pisilős transzparenseket, meg hogy a sok legalájzites huszonéves milyen kéjjel kezdi el lebontani a székházat a Rendszert mint valami megkésett Che Guevarra. Kellett ez? Komolyan? Most így akkor a liberálisból polgárivá, polgáriból konzervatívvá, konzervatívból nemzetivé lett fidesz tényleg rebootolja a kádárizmust? Mert akkor „aki nincs velünk az ellenünk van?” Hmm? Vissza Kádár Jánost a politikai retorikába? Na nem. És akkor most elmondom tényleg mi a bajom ezzel az egész baromsággal.

1. A hülye Szilynek tök igaza van abban, hogy az évenkénti drogtesztnek kb. semmi értelme, tehát egész biztos abban is lehet valami, amit a HVG lebegtetett, miszerint a Habonyárpi béketlénségkeltő és tanácsadó cégének legújabb hangulat és népszerűséghajhász akcióját látjuk, ami kb. úgy sül visszájára, ahogy az internetadó. Meg az összes eddigi hasonló próbálkozás beleértve 2006-ban a „Rosszabbul élünk mint négy éve” szlogent, amit szintén Rogán Tónival együtt ötlöttek vereséggé. Hogy érezzük a hülyeség jelleget, a kevésbé tájékozottaknak: 2 nap alatt a pisából is kimegy a THC, tehát ha valaki tépett, annak olyan egy ilyen megalázó kötelező procedúra, mint halottnak a csók. Ha vérből veszik 8 óra is elég, hogy elpárologjon a cucc. Tehát semmi értelme nincs egyáltalán ennek a dolognak. Gratulálok, hogy sikerült muníciót adni a balmédiának, hogy megint nyomathassák, mekkora hülyék a jobbosok.

Ezek tényleg azok.

2. Még ha ezzel el is lehetne érni azt, hogy kiszűrjük a „mocskos drogosokat” az egyébiránt köztudottan sugárzóan egészséges, tömegsportoló, néptáncoló, cserkészkedő és utat törő gyermeki ifjúság köréből, vajon mit érnénk el? De tényleg? Milyen szankciók, büntetési tételek lesznek? Ki előtt lesz megszégyenítve egy bulin behülyített gyerek? Egy állítólag „keresztény” meg demokrata párt vajon hogy viszonyulhat a társadalmi megbélyegzés témaköréhez egy olyan Mennyei Főnökkel, aki valami olyasmit mondott egy helyütt, hogy „Az vesse rá az első követ, aki bűntelen köztetek.” ? Mert ez a megoldás tényleg az ötvenes éveket idézi, amikor az Állam majd jól megbélyegez, elkülönít, elválaszt, „jókra” és „rosszakra” osztja a társadalmat. Nagyon nem frankó.

3. Állítólag ennek az akciónak a célja a népszerűség-vesztés ellensúlyozása, és valamiféle támogatás megszerzése. Nézzük akkor csak végig, hogy jelen pillanatban mégis melyik az a „társadalmi csoport” aki tapsikolni fog örömében, ha a kisiskolásokat vegzálják. Ja, meg az újságírókat és közszolgákat meg nem is tudom még kit. Szóval elvileg az utcán azért most már így vannak emberek, és bár alapvetően tünti-szkeptikus álláspontot képviselünk, de nem biztos, hogy pont azt a korosztályt kéne vegzálni megint, amelyik már épp hazament volna melegedni meg szívni egy dzsangát, és hagyta volna ezt a társadalmi hőzöngést a korábbi 200 aktivista emberke személyes sportjának. Ehelyett ezzel a végtelen primitív marhasággal szinte a kezükbe adják a lehetőséget egy újabb tömegmegmozduláshoz. A balmédia által pár hete még cseszegetett, ám most hirtelen pozitív színbe állított Rubovszky György tökéletesen látja, hogy ez az egész balhé tulajdonképp ártatlan, nemdrogos, rendes gyerekek számára jelent főleg, kínos és a társadalmi bizalmat a sarokba dobó, generációkat egymás ellen fordító procedúrát. Az esetlegesen kiszűrt gyerekek felé ugyanis semmiféle szankciót nem hordoz magában ez a javaslatnak nem nevezhető ostoba terelés. Elvileg majd küldenek egy diszkrét levelet a szülőnek, de kétlem, hogy ezek után van olyan szülő, aki a két atyai sallert követően ne a szemétbe dobná ezt a levelet, mely tulajdonképp nem más, mint állami beavatkozás egy család belügyeibe, magánéletébe.

Szóval le kéne tényleg állni ezzel.

4. Már mondtuk korábban: még ha el is ásnak egy ilyen barom ötletet, a verbális károk, amiket egy-egy balhé okoz nagyobbak, mint a politikai veszteségek. Lehet nézni a Századvég termelési jelentéseit, meg hallgatni a kincstári optimizmus adatait a Közmédiában, de ettől még a közhangulat alakul, és egyértelműen nem a Fidesz javára. Ha egy kormány azzal a váddal kell, hogy naponta szembesüljön, hogy autokratikus, kézivezérlős, demokrácia-lebontós fajta, akkor talán nem autokratikus, kézivezérlős és a generációs gettókat mélyítő döntéseket és verbális öklözéseket kéne csinálnia. Ésszerű lenne ennek ellenkezőjét tenni a szimbolikus rendelkezések terén: laza, fiatalbarát, liberális színben kéne tündökölnie, és ezzel tenni zárójelbe az egyéb iránt kétségtelenül eltúlzott, sőt néhol kifejezetten hamis vádakat.

De így? A kádári retorikát és az ötvenes évek mccarthyzmusát egyszerre idéző, felesleges, drága és értelmetlen rendelkezéssel és verbális trollkodással? És visszatérve az előző ponthoz kit akarnak meggyőzni és miről ezzel? Mert napok alatt sikerült felhergelni a sajtót (Szily drogtesztjét azért még megvárnánk, bár szerintem felesleges pisálnia, elég ránézni a pupilláira egy átlagos délutáni sajtájon.) A harmincas slacker-jobber társaságot szintén sikerült felpaprikázni. Sikerült aggodalomba sodorni a bájos kerdem nagypapit, Rubovszky Györgyöt. Sikerült a sírás szélére vinni a tiniket, és végleg sikerült elidegeníteni hosszú távon még a konzervatív gondolatkörtől is hidegrázást kapó, jelenleg felnövekvő huszonéves generációt. Ezen túl minden jóérzésű szülőt is sikerült elbizonytalanítani, aki azt látja, hogy az a Fidesz, amelyikben egész generációja tolong, épp átalakul egy olyan vaskalapos köcsöggé, ami ellen egykoron ő egy Fidesz nevű politikai formáció és az általa képviselt gondolat mögé sorakozott fel.

Egy szó mint száz, a Boogieman féle kompromisszumos javaslat az lenne, hogy simán vehetnek vizeletmintát újságírói és korosztályos alapon, ha cserébe az összes politikus átesik egy nyilvános köztéri végbéltükrözésen. Habony Árpiét meg közvetítse a Közmédia is, ha lehet kérni ilyent.


Előre is köszönöm.

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger