2014. december 29.

A HVG-től Kim Jong Un-ig


Túl vagyunk a szokásos karácsonyi elcsendesedésen. Mostanra már nem vagyunk kiütve, miután zachergábori szintű ópiátot voltunk képesek elfogyasztani mákosbejgli formájában. Voltunk éjféli misén, ami elég vicces volt, mert mindig az. Szóval teljesen old school, polgári értelemben vett karácsonyunk volt, és ha nem lennének kedvenc ellenségeink, akiket ugye mégis szeretni kellett, teljesen eltélapósodtunk volna már a gyerekekkel végignézett kötelező karácsonyi filmmarathontól.

Hál Istennek azonban  mindig van valami, amin kicsit hőbörögni lehet, de valahogy karácsony szelleme minket is belassított, és igazából sajnálattal és egyfajta szánalommal nézzük azt, hogy szeretett liberálisaink számára ez az ünnep mennyire nem jelent semmit. Hogy még a „legyünk túl rajta” típusú nyafogásnál is szánalmasabb, amikor mondjuk a HVG annyira rá van gyógyulva a politikára, hogy képes blaszfémiára is, hogy jól elcsessze mások, főleg ugye a „target zone” közepén található keresztények békés karácsonyát.

Ennél talán egy fokkal szánalmasabb a mi goodfriendes-demokratikus példaértékű Amerikánk, ahol az idei ünnep arról szólt, hogy Karácsony szent estéjén letolja-e a TeCső két idióta komikus trágár füves vígjátékát, az Interview-t két nárcisztikus és züllött füves tévéproducerről, akik elmennek Észak Koreába, hogy kinyírják a Vezért. Már a trailer olyan, hogy eleve elgondolkodunk, milyen erkölcsi és egyéb megfontolások vezethetik Hollywood fejeseit, hogy december 24-én a legnagyobb bemutató egy ocsmány pisi-kaki-betépés paradigmában mozgó ún. „akcióvígjáték” legyen a kötelező cuki romkom, animációs családi izé helyett. Az meg pláne elgondolkodtató, hogy az egész Internet azzal a marketing trükkel van tele, hogy leveszik-e, felteszik-e, bemutatják-e, nem mutatják be, és még maga a Nagy Testvér, Obama elnök is azzal tölti a karácsonyt, hogy jelezget a Sony fejeseinek az „Amerikai sajtószabadság” üzenetéről.

Mert ugye állítólag Észak Korea befenyítette az amerikai multiplex piac vezető erejét, a Sony-t, hogy felrobbantja a mozikat, ha abban bemutatják ezt a marhaságot. Erre a Sony fogta magát, és eltolta az Interview című film bemutatóját, amire Barack Hussein beközölte, hogy ejnyebejnye, Amerikát nem lehet térdre kényszeríteni, és juszt is csakazértis, naná. hogy. Erre – jött az örömhír: „A Sony és a Youtube megegyezésének köszönhetően, pont úgy tudjátok meggnézni karácsony szenteste az Interview-t, ahogy alkotói megálmodták: a pamlagon fetrengve, egy dzsangával kísérve. Boldog karácsonyt Amerika!”

A célt elérte az egész bagázs: Amerika vallásos, a Karácsonyt a coca-colás télapó, dzsingül bellz és egyéb giccsek paradigmájában megélő, ám ennek ellenére jámbor és istenfélő népe háborog, tiltakozik, bojkottál, a két nárcisztikus „haver” – Seth Rogen és James Franco – pedig pucéron, egy szál piros sapkában ugrabugrál a virális videón, amivel a betépett idióta filmjük bevételeit, reklámját dagasztják. Tehát kinek a pap kinek a papné: itt a periférián a HVG borzolja az idegeket a Nagy Harácsony marha jó viccével, miközben Amerikát azzal alázza porba ugyanennek a franchise-nak a kaliforniai kiadása, hogy belerondít két idiótával szegény amcsik pulykasültes-randapulcsis-képeslapos estéibe.

A történet immár nyílt kultúrháború: egyik oldalon hazánkban egy demokratikus gyógypedagógus, Gyuriferivel kvaterkázó idióta ügyvivő, és a blaszfémizáló HVG, akik egymást ajnározva igazából egy olyan amcsi politikájának képviselői, aki ebben a kultúrháborúban egyértelműen két elmeroggyant narkós baromságához asszisztál. Ennek a háborúnak nem csak külső, de belső frontjai is vannak, amik idén karácsonykor – hál Istennek szintén – élesen láthatóak voltak itthon és a tengeren túl is. Miközben szidjuk Amerikát, gondoljunk azokra a jámbor és naiv, ám végtelenül jóindulatú emberekre, akik felett ez a „rezsim” uralkodik. Legalábbis most, a „frontok” másik oldalán. Legyen bennünk méltányosság, hogy lássuk: Obama, Soros és ez a liberális slepp nem Amerika.

Ebben a harcban már nem a másként gondolkozás iránti toleranciáról, a mindenkinek legyen meg a maga karácsonya szemléletű, „laissez faire” liberalizmusról van szó. Arra megy ki a játék, hogy egyesek, akik ugyan magukat liberálisnak nevezik, de tulajdonképp annak szöges ellentétei, rástartoltak arra, hogy nekünk ne lehessen nyugodalmas bejgli mérgezésünk, ajándékbontogatós punnyadásunk, télapós-jézuskás megnyugvásunk, vagy horribile dictu, akár vallásos, mély meditatív csöndünk, elvonulásunk, szép karácsonyunk.

Mert belerondítanak, pontosabban szemmel láthatóan üvöltözve, kétségbeesetten próbálnak lerántani a maguk iszonyatosan alacsony, alpári és mocskos szintjére.


 
Tovább..

2014. december 27.

Végső visszaszámlálás


2015 is elérkezik lassan. Párat kell már csak aludni, és jöhet a pezsgődugó-röptetős, tűzijáték-füttyös visszaszámlálás, a füstöltcsülök-ízű csókok, és az ordenárévá üvöltött Himnusz pillanata, aztán telefonálás a rokonyoknak az agyonraterhelt mobilhálózaton, hogy hát nálatok is újév van?, micsoda meglepetés! Ez a visszaszámlálás lesz azonban a végső, és nem azért mert világvége lenne, annak a meghatározásába a maják is belebuktak.

A klímakutatók azonban éppen ezt a remekbe szabott dátumot jelölték meg, amikor a globális felmelegedés visszafordíthatatlan lesz.

Persze lehet azon vitatkozni, hogy miért pont ez az év lenne az, miért nem épp a 2016-os, vagy inkább a 17-es lenne jobb, de ez a lényegen mit sem változtat. Aki a decemberi kellemesen tavaszias viharok láttán amúgy sem csóválja a fejét, hát annak mindegy. Az időpontot amúgy James Hasen, a NASA klímakutatásért felelős egyik agytrösztje lőtte be, amiért is többszörösen is kompromittálta magát Ámerikában, olyannyira, hogy esetenként korlátozták a szabad véleménynyilvánításban a demokrácia hazájában. Így megy ez ott, lehet finanszíroznunk kellene ott valamelyik utcai ellenzéket… Esetleg a fergusonit, azok belevaló gyerekek…

Hogy megértsük a problémát, amit már a 80-as években előre jelzett, elég annyi, hogy baj lesz a vízzel. Elég csak a Discovery dokufilmjeiben meghallgatni idősebb Günther bácsit, a Svájci Alpok hegyikecske-felmenőkkel is rendelkező túravezetőjét, aki keserűen számol be arról, hogy fiatalkorában a hegygerincről egyszerűen csak átlépett a gleccserre. Ahogy az idő elszállt Günther bácsi fiatalkora felett, a hegygerinc és a gleccser méterekkel távolodott el egymástól, és nincs utánpótlás, a gleccser tehát fogyik’. A gleccser, ill. a gleccserek által táplált folyók pedig el fognak apadni. Eztán minden kicsit másképp lesz majd mindaddig, amíg már minden kicsit nagyon másképp nem lesz majd.

Sok helyütt elfogy majd a víz, máshol meg túl sok lesz belőle. Ebből lesznek a bajok…

Belépünk tehát azon sci-fik világába, amiket eddig csak filmpluszon láthattunk, persze nem úgy hirtelen, hanem alamuszi lassúsággal, de fogalmunk sem lesz róla, hogyan is fogy alakulni, mert jobb erről nem is beszélni. A Magyarisztánban és térségében is tapasztalható erőteljes nyomásgyakorlás az energiakérdés tekintetében azt mutatja, hogy a fejet a homokba kell dugni! Miközben mindenki az évtizedes európai világbékéről papol, konkrétan a magyarik szomszédságában éppen háború dúl a Nyugat és a Kelet között az energetikai helyezkedés érdekében, nacionalista törekvéseknek álcázva azt. Pedig nincsen másról szó, csak arról, hogy a fosszilis energiákat ki szolgáltassa a jövőben a világ polgárainak. Lehet választani, hogy a klíma-egyezmény alól magát fölmentő Ámerika palagázával fűtjük tovább a kecót, vagy a csokiosztogatásról elhíresült ruszkik lesznek a befutók, akik különben a klímakérdést szintén figyelmen kívül hagyó Kína és India felé is érdekeltek.

A probléma tehát leginkább abban van, hogy miközben tehetetlenül szemléljük ezt a cicaharcot, de közben messzemenőkig hiszünk a megmentő Vasemberben, még mindig a fosszilis energiák elfüstölése a kérdés. Holott, és mégegyszer jeleznénk, 2015 van, tehát már valószínű buktuk ezt a békés bolygót, és nagy átrendeződések, éhínség és szárazság, szélsőséges időjárás köszönt majd ránk. A túlélésen kellene gondolkodnunk. Sokan persze még mindig nem képesek felfogni, hogy az eddig a föld alatt nyugvó fosszilis energiák végtermék-többletének lekötésével is foglalkozni kellene.

Épp jelenleg is pusztítjuk a világ erdeit, amelyek erre képesek lennének.

Nincs elmagyarázva, hogy minden egyes szerencsétlen fa, virág, vagy kóró a túlélésünket segítené. Ehelyett a 444 által is gondosan lehozott amerikai tanulmányokat olvashatunk a zöldenergia sikertelenségéről, és arról, hogy nem térül meg a befektetés. Nincsen benne pénz. Ilyenkor persze fölmerül a kérdés, hogy a fosszilis energiák felhasználásának maximalizálása lassan 100-150 éves előnyben van a zöldenergia néhány tíz évéhez képest. A benzinpazarlás T-modelles hagyománya óta mára már 4-5 literből is megtehető a 100 km. Szóval még itt is van innováció. Az elektromos áram felhasználása tekintetében pedig elég csak arra gondolnunk, hogy az egész emeleteket elfoglaló lyukkártyás számítógépek óta mára a kézikütyünkben hordozzuk annak hatványozott teljesítményét.

A világ energiaéhsége tehát szemenszedett hazugság, hiszen rendelkezésünkre áll már ma is a technika ahhoz, hogy maximális teljesítmény mellett minimális energiát használjunk fel. És ez minden területre igaz. Ráadásul az innováció, a kutatás, a fejlődés mind ezirányba mutat. A világban mégis háborúk dúlnak az elavult, fosszilis energiahordozók eladásáért. Mi pedig, a világpolgárok, tehetetlen szemlélői vagyunk ennek a folyamatnak, hiszen mindez a pénzről, a gazdagok és hatalmasok pénzéről szól. Azért, hogy a hatalomban maradhassanak, és őértük mások vívják a háborúkat.


Természetesen jogos a kérdés, hogy mit tehetünk ez ellen. Feltéve, ha akarunk, és nem hisszük el, hogy tehetetlenek vagyunk. Ehelyett érdemes elgondolkodni azon, hogy a hatalom mindig azoké, akiket azzal felruházunk. Ha értéktelenné válik mindaz, amelyet ők értékként számunkra felmutatnak, akkor elszegényednek, és csóringer csatornatöltelékek lesznek. 2015 és a következő évek kihívása abban áll, hogy személyes harcaink és döntéseink által ezt a hatalmat elragadjuk a kezükből.

Az oly gyakran emlegetett civil tevékenység éppen ezt jelentené, hogy személyes életünket, döntéseinket éljük meg felelős, a jövőben gondolkodó személyiségként. Mert mi vagyunk többen. És hogy lesz e hatásunk a jövőnkre, ahhoz elég bizonyítékként annyi, hogy a kézikütyünkben hordozzuk mára a világot. Találkozhatunk, tervezhetünk és cselekedhetünk közösen. Ez a globális információáramlással immáron felruházott emberiség képes a közös túlélésre. Ez lesz a pillanat, amikor a globalizáció-fagyi visszanyal, mert már nemcsak a gazdag brókerek és pénzemberek élhetnek vele. És nélkülünk, a munkánk, és a pénzünk nélkül ők senkik. Tegyük őket semmivé. Éljük túl a percembernyi önzésüket.

2015 a változás éve kell, hogy legyen, különben elbasztuk végképp, és irány az Alpha-Centauri. Majd ott nyilván mindent jobban fogunk csinálni. De ez megint a filmplusz...
Tovább..

2014. december 22.

Neverending tünti, mert ciki a Fidesz


Most már ottan tartunk, hogy a HVG megírta: ciki a fidesz. Szóval mostantól az. Egy szépen fölépített hisztihadjárat közepén, ahol hovatovább a derékfájósok, a frontérzékenyek, a körömbenövősök, az idő előtt kopaszodók és a Kovács nevűek is az utcára vonulnak - hiszen baja mindenkinek van - elérkezett az idő, hogy lecikizzék a fideszt. Bayerzsolt természetesen már tud róla, hogy az ámerikánusok hosszas előtanulmányok után találták meg a megfelelő lejárató kifejezést a szótárban, és sürgősségivel adták postára Jóbarátnak, aki meg odasúgta a HVG-nek az új irányt.

Nem lepődnénk meg, ha az Amerikából kiutasítottak következő csapata már nem korrupcióval lenne megvádolva, hanem cikiséggel. Goodfriend majd bemegy a Parlamentbe, aztán leadja az újabb listát, hogy vannak nevei, akikről úgy tudja, hogy: cikisek, you know. Konkrétumok helyett megsejteti majd a guccssitáskát, meg a rolexet, meg a többszintes, halványlilára csinosított kérót.

Csakhát a cikiség önmagában nem indok semmire…

Ha jobboldalinak lenni nem is cikis, hiába szeretné azt sugalmazni a HVG, egyesek mindenesetre borzasztóan terhesek a kerkó szavazótábor számára, aki nem ilyen képviselethez, nem ilyen stílushoz szokott, mint amit az Ejjdedrágakarorámvan János, meg az Ejjderatyitáskátlóbálok Árpád képviselnek. Ez az elkókásodott társaság sokkal inkább képzelhető el a PlayBoy zsúrfiú mellékletében, ahol finoman lehet utalgatni, ki hogyan ráncigálta meg a celebmacákat a feleség háta megett. Kókakának rokkantosított helikoptere is volt az egyszerűbb parkolás végett, idáig még nem értünk el ugyan, de kijelenthető, hogy ez a csapat merőben idegen a konzervatív értékrendtől. Idegen test, minden finomságot, érzékenységet és stílust mellőző újgazdag magamutogatók.

Mert eközben odakint, mármint a Parlamenten túl, dübörög a Neverending Tünti, ami valóban hasznos lehet, ha ennyien csinálják. Az exemeszpés, ifjú-DKs nyuggerek péládul most tanulják a demokráciát. Egy év alatt be is hozzák azt a sok tüntit, amiből az átkos 40+12 alatt párthűségből kimaradtak. Már fölismerik a magyari zászlót is, és megtanultak egyszerre tapsolás helyett egyszerre üvöltözni.

Igaz, nekik a véleményük annyira kifejlett, mint a halványlilakecósok ízlése az innenső oldalon.

A sok állás nélkül maradt megélhetési jótevő, fincsi-csináló liberális meg most tanul fázni, sokáig a szabad levegőn tartózkodni. Ők nem a demokráciát tanulják, hiszen ha szembejönne egy, akkor felismernék, de ami Magyariban van, az szerintük biztos nem az. Nem ott vannak a fékek és az ellensúlyzók, ahol az összehasonlító alkotmányjog első előadásán hallották. A többire meg már nem mentek be…

Ők a kétharmadnyi magyari szavazóban sem hisznek, mert az másképpen gondolkodik, mint ők. Ehelyett most megismerkednének a néppel, akiről eddig csak hallottak és beszéltek, de érintkezni nemigen volt alkalmuk velük. Fölmérhetik végre a sok érzékenyítés és európaiasítás eredményét, amin annyit dolgoztak eddig, hogy a nagy hangos egyetértésben milyenné is sikerült nevelni a népet, a harcostársakat, megfelelő technikával hajigálják-e a billentyűzetet.

A sok pirospozsgás fiatal viszont pont a demokráciát tanulja.

Ez az új progi most, hogy már nem lehet kiülni a Gödör elé sörözni a hideg miatt, ráadásul a Gödröt el is vitték onnan. Kezdetben persze azért kellett kimozdulni, mert apuék jóltejelő állásai, bizottsági helyei megszűntek a vidékikolis fideszisták nyomulása miatt, és veszélybe került a reggeli kakaóscsiga. Mostanra viszont kiderült, hogy buli ez az utcai demokrácia. Talán nemsokára azt is megtanulják, hogy a céltalan hőbörgés nem vezet sehova, csak kurva rossz lesz a közérzetük tőle (metafizikai korrupció), de négy év múlva dől el úgyis minden, amikor szavazni kell.

Addig kell állampolgári ismeretekből behozni a lemaradást. És ami a legfontosabb talán, el kell tudni menni szavazni. Az pedig nehéz…


Tovább..

2014. december 18.

Welcome to the ötvenes évek!


Habony Árpádnak drága cipője van. A táskája se olcsó, és a haja is meg van csinálva. Ő egy kulák. NER-kulák. Mert bizony ez a feldühödött és megerősödött Soros-CIA-franchise balos ellenzék, amelyik agymosással vádolja a Fideszt, tulajdonképp a komplett Rendszerváltás után született generációt készül visszaröpíteni a jó öreg ötvenes évekbe.

Mao-öltönnyel, Pitralon arcszesszel.

Az ötvenes évekkel kapcsolatban létrejött az a történelmi kapcsolódás, ahol le kell tiltani a New York Times-nál egy olyan „szenilisnek” kikáltott „vénembert” mint mondjuk Kertész Imre, ha nem mondja azt, hogy itt márpedig diktatúra van, és a 444-en is simán lehet viralizálni egy olyan szintű ostoba trollságot, mint amit mi is kifiguráztunk a minap.

Szóval kb. az van most a baloldalon, ami volt a Vissza a jövőbe kettőben, csak ami ötvenes évünk nem a beboppos, tejivóban csajozós, kifésült fiúk versus virágmintás szoknyás lányok féle ötvenes évek volt. Bár kétségtelen, hogy a foci fényévekkel jobb volt, mint most, de a mi ötvenes éveink nem éppen a demokratikus fejlődésről vagy az emberek prosperálásáról szóltak, hanem akkor VALÓBAN diktatúra volt. Most nincs diktatúra. Aki ma diktatúrázik az sajnos egy idióta, nincs mit tenni...

De volt az ötvenes évek ugye, amikor itt hatalmas „rendszerváltással” jelentkezett Rákosi pajtás a nép vezére, mivel neki „nagyon nem tetszik rendszer”, amit akkor Horthy-fasizmusnak becéztek. Ezért hát eldönti, hogy azt felszámolja, és megteremti a társadalmi igazságosság földi paradicsomát. Mert ugye voltak a burzsoá kizsákmányolók, mint most is. Ezek voltak a polgári és egyéb csökevények (most Művészeti Akadémia, stb.), a klerikális reakció (most KDNP, stb.), a rühös kulákok (református koliból szalajtott vidéki fideszes klikk, stb.) meg az ilyen áruló, elhajló, szemét értelmiségi népségek (Hegedűs Zsuzsától a jobboldali sajtóig) akik összeálltak egy diktatórikus, fasiszta társadalmi osztállyá hogy sanyargassák a Népet.

Már a Horthy-fasizmus kifejezés is a konzervativizmus és fasizmus fogalmainak összemosását hordozta, majd ugye miután „nem tetszik a rendszer” el is kezdték szépen felszámolni. Ellenzéki egységfrontot hoztak létre, abba belefúrták a Kommunista Pártot, ami aztán szovjet puskákkal a háta mögött 50 évre lenyúlta az egész országot, és az „aki nincs velünk az ellenünk van” logikája mentén lehenteltek kb. mindenkit, akit értek. Diktatúrát működtettek, valódi hard core, igazi, 100% diktatúrát. Amit találóan el is neveztek „népi demokráciának”, mert hát a diktatúra ritkán nevezi magát diktatúrának, jobbára szereti magát egy fejlettebb demokráciának nevezni, amolyan „demokratikus endlösungnak” ahol majd aztán úgy megszűnnek a különbségek, hogy ihaj, és úgy bekövetkezik a közjó, hogy a nyálunk csorog tőle.

Általában ehhez a társadalmi kísérlethez mindig van egy éhező nép, amit a korrupt burzsoázia addig zsákmányol ki, amíg proletariátusnak nem kezdi nevezni az magát. 1848, a kommunista kiáltvány óta. Ekkor mintegy halkan megjegyeznénk, hogy ez a dolog korábbra nyúlik vossza, ugye ott kezdődik, amikor lenyaktilózzák Marie Antoinette-et, mint „kizsákmányolót” mert drága ékszerei voltak, miközben az embereknek nem volt cipője, culotte-ja sem (sans-culotte). Tehát az „emberek szegények a mocskosok gazdagok” narratíva mentén 1789 óta elég sok emberkét gyilkoltak le társadalmi igazságteremtési célzattal.

Ezzel az alapvetően baloldali gyökérséggel gondolattal áll szemben egy protestáns gyökerű (illetve annak mondott, de most elhagyjuk a Maxwebert meg az ideáltípusokat) kapitalista rendszer, ahol a politikai küzdelem részévé azért sem teszik Habony Gucci táskáját, mert nekik is az van. Vagy legalábbis szeretnének. Nem beszélve arról, hogy az üzlet elvileg üzlet, és csakis ügyesen lehet bárki gazdag. A kapitalizmus nem egy szép és kedves dolog, de még mindig jobb, mint bármi más, érdekes, hogy az alatt az ötven év alatt, amíg itt többmilliós emberhalál és elvándorlás árán egy szűk elit kísérletezett az emberekkel ama bizonyos „demokratikus szocializmus” megteremtésének szándékával, a bekussoltatott ellenzék, és szép lassan az egész nép ájult imádattal nézte Amerikát, a kapitalizmus hazáját, ahol mindenki azt csinál, amit akar.

Szerintem nagyszüleink generációja számára elképzelhetetlen lett volna az a helyzet, ami most körvonalazódik. Amerika, igen AZ AZ Amerika konkrétan a „szegények a kizsákmányolók ellen” narratíva mentén baráti pártokat hoz létre idegen országokban, pont, mint tette azt Sztálin a Komintern révén, hogy aztán azokat heterogén, egymással is veszekedő, massza-szerű Népfrontokba tömörítve buktasson meg legitim módon, választások révén hatalmat szerzett, szuverén kormányokat. Csillogó szemmel eztán egy „demokráciánál is demokráciább” új rendszer révén újra elossza a „lopott és kizsákmányolt” tőkét le a „szegényeknek.”

És kik az ellenség? A polgári és egyéb csökevények (Művészeti Akadémia stb.), a klerikális reakció (KDNP, stb.), a rühös kulákok (református koliból szalajtott vidéki fideszes klikk, stb.) meg az ilyen áruló, elhajló, szemét értelmiségi népségek (Hegedűs Zsuzsától a jobboldali sajtóig) akik összeálltak egy diktatórikus, fasiszta társadalmi osztállyá hogy sanyargassák a Népet. Most írják tehát –talán valami 70 éves évforduló keretében - a NER-kulákok listáját, hergelik az „utcai ellenzéket” és rebootolják azt a társadalmi utópiát, amivel egyszer már sikerült elcseszni 50 évet az életünkből.

Most se maguktól teszik: mögöttük áll egy saját geopolitikai nyomulásában, imperialista térhódításában elfoglalt nagyhatalom, 500 milliárd forintnyi, csakis erre a célra elkülönített pénzzel, titkosszolgálattal és szövetséges-csatlós politikai és civil szervezetekkel.

A vicc, hogy legutóbb ugyanezen utópia mögé egy Szovjetunió nevű formáció állt be valag lével, és ahogy azt Sztálin elvtárs a Komintern gyűlésén eldöntötte, az „elnyomott országok” kommunista pártjai és szakszervezetei egyfajta ötödik hadoszlopként kellett, hogy beépüljenek a háború utáni Népfront kormányokba, hogy megalapozzák a kommunista hatalomátvételt. Akkor épp az oroszok vonultak egész Németország közepéig, és csinálták ugyanezt.

Ez nem a Chemtrail, HAARP meg a „lehallgatás” para, hanem immár a geo- és világpolitikai realitás.

Fico, Ponta, akárki ezt kapja: Soros és CIA immáron nem a „jobboldali konteó” része, hanem -  bevallottan is - egy egybefüggő stratégia két eleme. Amerika a múlt héten bedöntötte a rubelt, és faarccal közölte, hogy „igen, ezek is mi voltunk” és közleményben sürgették Putyinnak keleti politikája átgondolását. Ez történt alig 4 nappal azután, hogy Putyin berosált Törökországba egy ügyes húzással a politikai sakktáblán. Amit a hazai idióták anélkül ünnepeltek, hogy továbbolvasták volna a hírt, ami a feltörekvő piacokra áthúzódó válságról értekezett. Azok meg mi vagyunk...

Azért az kicsit érdekes, hogy van ez a "metafizikai" korrupció rendszerszinten narratíva Közép-Európáról, és tulajdonképpen Amerikának tényleg mindegy kit buktat meg manapság, mert a következő csapat vagy hálás lesz neki az odavetett országért, vagy meghúzza magát, mert tanult elődje sorsából.

Ha a Fico képes már olyat nyilatkozni, hogy neki nem kell az, amit most Orbán kap, tehát inkább lemond a francba, mielőtt kövekkel dobálják az ablakát. Ő meg ráadásul ugye baloldali. És egy miniszterelnök. Akit legitim módon megválasztottak a szlovák emberek a saját országuk vezetésére. Tehát ami most folyik az azért tényleg meredek. Ez nem kisebbít semmit a kormány hibáin, sőt esetleges bűnein sem. Nem valami „NER-csicskásként” (ahogyan a rendkívül szellemes újellenzékeik szokták kommentálni az eseményeket a mindent) kell felháborodni rajta. Ez tényleg a nemzeti függetlenség kérdése, amit normális országokban, normális ellenzéknek nem is kellene külön a szájukba rágni. De ahogy a szabadságharcnak, úgy a hazaárulásnak is régi hagyományai vannak nálunk...

Sokatmondó, hogy egy ilyen helyzetben az utcai és parlamenti ellenzék, miután a Bajnai-projekt (franchise-Obama) megbukott, még egy Klaus Johannis szintű műmájert sem tud kiizzadni magából, mint ami még a románoknál is összejött. Ennyi politikai energia rég szabadult ugyanis fel, ami lehetett volna a baloldalon az ő „Kossuth terük” egy új politikai álom megszületésének magasztos pillanata. De nem született ilyen álom, csak felbootolták azt a marhaságot, amivel egyszer már elvettek 50 évet az életünkből.

Szemmel láthatóan pusztán arra képesek, hogy önmagukat dobálják fejbe sörösüvegekkel, aztán kiabálják, hogy rendőrterror. A baloldal egyik nagy baja, hogy lusták, mint a dög és felületesebbek, mint Kozsó balladái. Nem építkezik, nem törődik a társadalommal, az emberekkel, de még arra se veszi a fáradtságot, hogy gondolkodjon. És kedves Nép, aki most velük fagyoskodik, menjetek a picsába! alapon most is le van szarva az élcsapat által.

A szegénység – főleg mivel tök relatív fogalom – soha nem fog megszűnni, mert a világ rendje, hogy a spektrum a Gucci táskás Habonyoknál kezdődik a XII. kerületben, és az aluljáróban ér véget a Keletinél. Ahol nem így van, na, ott van diktatúra. (a 444 és az Index figyelmébe ezt különösen ajánlom) Proletárdiktatúrának hívják, ami megteremti a népi demokráciát. Kommunizmus röviden. A "Habony Árpádnak 100 hold legelője, két háza és Gucci táskája van. Bezzeg a faluban a kubikosoknak meg még cipője sincs" pedig igazi old school kommunista nyálverés, aminek a célja soha meg nem valósuló álmok szülése, indulatkeltés, ami csupán a politikai hatalom megszerzésére irányul, de nem arra, hogy ne fagyjanak halálra az emberek.

Utóbbira rögtön akad is egy sajnos aktuális példa: Kedves szegények! Nélkülözők! Nép! Emlékeztek a „hajléktalan-balhéra?” amikor ott fetrengtek EZEK (akik most ordibálnak megafonnal) a Kossuth téren vagy a Városházán, és sikoltoztak a Tarlós meg mindenki ellen, hogy tiporják a jogot? Nos, idén 25-en fagytak már meg, ami nem történhetett volna meg, ha továbbra is érvényben van a rendelet. Most ugyanazok sikoltozzák a rendőrállamot, meg a szociális érzéketlenséget, de nem vállalják fel a felelősséget, hogy részben miattuk emberek haltak meg.

Tehát kedves nép: le vagytok ti magasról szarva. Ez nem rólatok szól, és nem a kormány érzékenységéről, és nem is a 25 halott emberről, akik fedél és törődés nélkül meghaltak a budapesti utcán, miközben lehet mellettük az elsikkasztott norvég pénzekből éppen Gulyásmarci ragasztotta az érzékenyítő plakátot, amit piaci áron elszámolva összephotoshoppoltak maguknak. Mert ezek ilyenek, más fasza meg a csalán ügyében vannak csak konkrét elképzeléseik, de egy kenyérhéjat nem vetne a csövesnek…

A baloldalon tehát éppenséggel nem történik semmi. Szlogenek, kitalált faszságok, visszaböfögött pamfletek. Az életben nem lett volna nagyobb esélyük felnőni és újraéledni, mint egy főnixmadár, de maradtak, akik voltak. Sikítják a korrupciót meg a gazdagfideszest.

Mekkora szellemi kreativitás.

Habony cipője.

A Gucci táska.

A kulák fideszesek, akik szipolyozzák a nép testit.


Welcome to the ötvenes évek.
Tovább..

2014. december 17.

Ne szívjál füvet, mert olyan leszel, mint Juhászpeti!


Napok óta ez a Deutsch vs Juhászpetya féle drogháború tölti ki napjainkat az önmagukat fejbedobó forradalmárok mellett. Hosszas elmélkedés és bölcselkedés után végre rájöttünk, ki rejtőzik valójában Juhászpeti alakjában. Ő nem más, mint az ellenzék, az igaziellenzék és a mégigazibbellenzék drogügyi Terry Blackje!

A 90-es évek második felében robbant be a köztudatba Rácz Károly, alias Terry Black. Most nem fogom előtúrni a kronológiát, hogy mi volt előbb, az örökbe fogadom Danikát és átműttetem magam nővé mert a gyereknek anya kell, aztán apának hívott, szóval vissza az egész, vagy a közéleti kavarása a "ki meleg, ki nem" média-roadshow keretében. De ez mindegy is. A hasonlóság alapja az utóbbi, mivel olyanról nem hallottunk, hogy az azóta Külön Peti 2014 bejelentette, tölgyfává operáltatja magát, mert az örökbe fogadott cannabis cserjének árnyék kell.

Szóval Terry Black "előadóművész" azzal járta körbe a kor meghatározó médiafelületeit, hogy a budapesti meleg szcéne mélytorkaként insidereként pontos információja van arról, hogy ki, kit, mikor szopott le, és mekkora meglepetések lennének, ha egyszer kinyitná a száját (most nem azért!),.. mert biza a politikai/gazdasági/kulturális/média/stb. elit tele van olyanokkal, akik ugyan szeretnek a saját nemük köréből válogatni szabadidős partnereket, de szeretnék megspórolni a cámingáuttal járó felesleges médiafelhajtást és a szívmelengetően együttérzős magyarnarancsos mélyinterjúkat. De ő tudja, abban a csodaszép fejecskéjében el van rejtve az információ. Ő még odáig nem ment, hogy konkrét neveket mondjon, konkrét személyeket buzizzon le, de arra elég volt, hogy heteken keresztül bérelt helye legyen a Napkelte stúdióban.

A napkeltés arcok azóta átigazoltak az ATV-be, csak érdekességképpen mondom.

Aztán itt van Juhászpetya, akinek már nincs annyi esze, mint Terry Blacknek volt, és nevesít is. Deutsch Tomit, a nemzet Brüsszelbe delegált "ki a faszom az a ..." facebook huszárját. Deutsch Tomi meg perel. Egyszerű ügy. De az analógia csodálatos. Ugyanazok az sajtómunkások, akik anno beálltak tercelni Terry Black mögé, most Juhászpetinek adnak mikrofont a szájába.

Csak ugye fontos különbség, hogy míg Terry Blackben működött némi egészséges önvédelem, addig Juhász elvtárs szélesre tárt pupillával állt bele a történetbe azzal, hogy ilyen szépen felkínálta magát. Ez vagy egy újabb érv amellett, hogy miért nem szabad hosszú éveken keresztül füvezni, vagy tényleg el kell hinnünk Peti vagyonnyilatkozatát, ugyanis szemmel láthatólag nincs pénze ügyvédre, illetve gondviselőre, aki helyre tette volna, mielőtt bedugja a fejét a bírósági nyaktiló alá.

Azóta már próbál kihátrálni az ügyből, de elég ügyefogyottan, és persze terelni is, szintén gyatrán. Nyilván a volt napkeltés arcok az atévén nem fogják keresztkérdésekkel összezavarni, de a Bíróságon lesznek problémái. Mert onnan indultunk, hogy személyesen ismer sok embert, akik együtt drogoztak Tomikával. Ismerve Juhipetit és a haverjait, alapvetően itt hibádzik a történet, mert még egy Deutsh Tamásból se nézzük ki, hogy ezekkel egy légtérben tartózkodik önszántából. Aztán ezt később odáig szelídítette, hogy fórumokon olvasta több hozzászólótól. De sokan vannak ezek a hozzászólók, csak sikerül valamelyiket a bíróságra rángatni tanúskodni. Ő nyugodt, szerinte ez így lesz a Bíróságon megtárgyalva:

"-Kedves gandjaman152! Drogozott ön Deutsch Tamással?
-Igen. Hajnalra úgy szét volt csapva, hogy csak akkor talált ki a klotyóra, ha húztunk neki fehér csíkot a konyhából."


Erre szokta mondani Piréz barátom: "a kutyámnak több esze van, de még sincs szavazati joga, ez meg indult a választáson - valami hibádzik a demokráciánkban". Ami meg a legviccesebb, hogy Juhászpetya már ott tart, hogy ez neki mellékes, az ő fő területe a korrupció elleni harc, és azzal szeretne foglalkozni, de a csúnya Fidesz próbálja ezzel a drogtémával elterelni a figyelmet. Mintha egyébként nem ő indította volna el droglavinát.

Lehet ez a Peti tényleg hülyére szívta magát?
Tovább..

12 nyilvánvaló tény, hogy ma Magyarországon demokrácia van.

Azt, hogy ma Magyarországon demokrácia van, onnan lehet tudni, hogy az anarki névvel publikáló, Che Guevarra profilképes debil a 444-en tegnap azt mondta, hogy ma Magyarországon nincs demokrácia. Formállogika: ha egy idióta az állítja, hogy Magyarországon nincs demokrácia, akkor a helyes megfejtés az, hogy ma Magyarországon demokrácia van.

Egy demokráciában ugyanis

12.

Egy nárcisztikus, saját küldetéstudatába beleszédült vezető szeszélyei alapján szerencsétlen embereket mozgatni képes barom képes költeni értelmetlen ostobaságokra a Norvég alap pénzéből.



11.

Az kommunizmus korából itt ragadt, szűklátókörű holdkórosok véletlenszerű ötletei alapján, külföldi pénzen alapított, nem létező pártocskák élén milliók mindennapjaira szarva lehet politikai paktumokat egyik napról a másikra titokban meghozni Bitólaci nappalijában.



10.

Titokban, bármilyen egyeztetés nélkül az ország sorsát évtizedekre meghatározó paktumokat kötni ellenzékben, aztán minderre százezres néhány ezres tüntiket szervezni a paktumot kierőltető külföldi hatalmak pénzén egy legitim, tiszta választáson hatalomra jutott kormánnyal szemben.



9.

Európának és az európai értékeknek hátat fordítva sötét, elvtelen, korrupt hatalmakkal szövetkezni, mint amilyen Amerika, ahol halálra kínoznak embereket, fegyvertelen négereket lőnek agyon, fojtanak meg az utcán, ahol van halálbüntetés, stb stb., és eztán visszaböfögni egy CIA-s ügyvivő szar dumáját, mintha az a leckekönyv lenne.



8.

Bizonyos társadalmi csoportokat, mint keresztények, konzervatívok, határon túliak, megalázni, megfélemlíteni, megbélyegezni, és mindezt valamiféle demokratikus harcnak álcázni.



7.

A nemzeti vagyont ellopni és haverok, családtagok, párttársak között szétosztani. Nokiás doboz.



6.

A „fékek és ellensúlyok rendszerét”, a demokrácia egyik legfontosabb működtető elemének belállítva, azt abszolutizálva, hatalmi pozíciót követelni mindennemű társadalmi felhatalmazás nélkül úgy, hogy semmibe vesznek 7 választást, ahol úgy el lettek verve, mint a macska, amelyik az ágyra szart.



5.

A független bíróságok működésének ellehetetlenítése szöveg tragikus gondolatlanságának felmondása helyett azt is bevállalni, hogy az ún. „devizahitel-mentés” nem jött össze időben, mert minden létező bírósági döntést bevár a kormány. Valamint fel kellene fogni, hogy nálunk az Alkotmánybíróság nem a bírói hatalmi ág csúcsszerve, így egy féleszű amerikai által kitalált marhaságot kritika nélkül visszabüfögni nem demokratikus harc, hanem esztelen kunbélázás.



4.

Titkos, ellenőrizhetetlen, számon kérhetetlen tanácsadókat foglalkoztatni, majd tanácsaikat titokban megfogadni. Tocsik Mártától napjainkig.



3.

A civil szférát kisajátítani politikai célokra.  Egy működő demokráciában a hatalomtól megmámorosodott, valóságérzéküket elvesztő politikai szereplők ellenőrzésének és számonkérésének egyik legfontosabb eszközét balos heppekre hergelni, lenyúlni, mint valami csikicsuki játékban szokás, majd amikor már ez megvan, mindenkit, aki nem az ő nótájukat fújja baszogatni, vegzálni, ellehetetleníteni, befolyásolni, adminisztratív, gazdasági és politikai eszközökkel fenyegetni, fasiszta fidesznyiknek bélyegezni.



2.

A sajtót (egy működő demokráciában a hatalomtól megmámorosodott, valóságérzéküket elvesztő politikai szereplők ellenőrzésének és számon kérésének egyik legfontosabb eszközét) amerikai és külföldi pénzzel felturbózva fullosan benyúlni, azon keresztül ócska, szerkesztetlen, ostoba és egydimenziós propaganda szövegeket nyomatni, majd bárkit, aki nem az ő nótájukat fújja, vegzálni, ellehetetleníteni, befolyásolni, adminisztratív, gazdasági és politikai eszközökkel fenyegetni.



1.

Korrupt, nepotista, átláthatatlan és ellenőrizhetetlen rendszert létrehozni, és lopott pénzből finanszírozott manipulációval szervilis, kritikára és általában az önálló gondolkodásra képtelen, megfélemlített tömegeket kinevelni. Legalábbis a mostani tüntiket és azok felszólalóit elnézve erre nem kevés erőt szánva próbálkozni elég szánalmasan.



Kedves 444, kedves anarki, ez nemcsak demokrácia, ez egészen egyszerűen az a demokrácia, amit a te tuskó balos agyad be se tud fogadni, mert nincs benne annyi aktív agysejt. Úgyhogy tessék szíves lenni más szakmát választani (Tesco árurakodónak lenni manapság kifejezetten a forradalmi szolidaritás jele.) Az újságírás, a logikus érvelés, és a tájékoztatás már ugyanis foglalt.



A józanész és az utókor lesz hálás érte. Meg a sok vásárló. Legalább lesz rendesen párizsi a pultban. Neked köszönhetően. Te idióta.
Tovább..

Lepaprikaszprézték őket, ezért betört a fejük!


Kinek osszuk ki a hét császárattila-díját a tegnapi tüntibeszámolók kapcsán? Az Index csodálatos germanizmusban fogalmazott, általános alanyban megírt dolgozata, a "betörődtek a fejek" derék munka, viszont a 444! "áhh, uhh, ez már forradalom, áhhh, uhh" cikkecskéje maga a remekmű. Nem tudunk dönteni!

Tulajdonképpen rendben volt a tegnapi hőbörgés. Bájosan felidézte bennünk a 90-es évek közepét, amikor még lapátfülű kiskamaszként, mocskoslilák! tényállítással felkiáltással próbáltuk lefújatni magunkat a közeggel vagy gyalogrohamot kívántunk intézni a lovasrendőrök ellen, megidézve ezzel Holstein hovatartozásáért vívott dán-porosz háborúban a magyari vitézek hősies helytállását egyfajta színes hadijáték keretében.

Igaz, annak legalább volt oka a saját idiótaságunk mellett: a remek magyar foci.

Kellett már nagyon Szarvasbélabendegúzék black frideyes tolakodása a rendőrökkel, mert kezdtük nagyon unni ezeket a tüntetéseket. Ugyanaz a 10 szónok, ugyanazokat a vicces látomásokat adja elő hétről-hétre diktatúráról, szovjetmagyarországról, milliós gyermekéhezésről, nácizmusról, akármiről. A Tesco nyitvatartásért meg skandáljon, aki pénztáros akar lenni…

Tegnap éjszaka viszont végre volt két sebesültjük. Igaz, az némileg árnyalja a Berkut-legénységről és a Majdanról szőtt meséket, hogy pár tökhülye kollégájuk számolta csak el a sörösüveg röppályáját, és találta fejbe az első sorban lökdösődő Mécs Imre Decemberi Ifjakat.

De semmi baj, az Index megírta, hogy a fejek betörődtek. #Minőségiújságírás.

Azért inkább járjatok meccsre! Annak sincs értelme, de a focink még mindig magasabb színvonalú, mint a parlamenten kívüli ellenzékünk. Hogy ezért hova számoljuk a pontot, azt megint nem tudjuk...
Tovább..

2014. december 16.

Pedig már a maják is megmondták, ne tarts zárva vasárnap


A vasárnapi nyitva tartás mellett, a zárva tartás ellen, meg minden másért tüntettek hétfőn-kedden, mikor is a parlament döntött ezekről a kérdésekről. No, azon túl, hogy a 444 épp a francia jobboldal nyitvatartás-támogatásáról értekezik, a magyar jobboldali sajtó meg az osztrák és a német zárvatartós példákkal volt tele, magyarán a kérdést kivételesen nem lehet megoldani az egybehangzó európai példákra (bezzegafejlettnyugaton) való hivatkozással, így aztán gondolkodnunk kell. Ha az ember a vasárnapi nyitva tartás/zárvatartás melletti tüntetésre rákeres az interneteken, akkor bele fog ütközni azon cikkbe, amely két éve az zárva tartás mellett tüntető olaszokról értekezik: „a vasárnapnak nincsen ára címmel tartanak egész napos akciót az olasz szakszervezetek az üzletek ünnepnapi nyitva tartása ellen”. Az Avvenire című lap például azt írta, hogy „az, hogy az üzletek az év mind az ötvenkét vasárnapján nyitva tartanak, nem a gazdaságot segíti, hanem kulturális omláshoz vezet”.

Kik tüntettek? Mindenki. Szakszervezetek, egyház, sportegyesületek, stb.

Egy tisztességes szakszervezet, amennyiben baloldali, nyitva tartás mellett maximum gépromboló indíttatásból tüntizik. És nem, az, hogy az éttermek is nyitva vannak, a buszsofőrök is dolgoznak, a vonatok is mennek, meg a tévé és a rádió is, meg mi is írunk néha vasárnap, az nem annyira igazán jó érv az üzletek nyitva tartása mellett. Hacsaknem dögöljön meg a szomszéd tehene is! módjára gondolkodunk. Láthatóan a zárvatartós országokban sem látnak ellentmondást abban, hogy a család nem plázába megy, hanem vonattal vagy busszal kirándulni, esetleg étterembe. Vagy közösen forgatja lisztbe a csirkemellett. Ez a nyitvatartós vasárnap az úgynevezett atomizálódást segíti elő, nincsenek miatta rendszeres közös ünnepek, stb. Ugye emiatt (sem) nem tudnak sikeres mozgalmakat szervezni a cécécépés aktivisták.  Meg azt a mindenmindegy szellemi nihilt, amikor az akciós parizerért folytatott közelharc kulturális-közösségi programmá nemesül…

Persze nem feltétlen fog a zárvatartás miatt minden család közösen mecsbokszozni (van még olyan?), ahogy a KDNP szeretné, de mégis mókás, hogy a lakosságok azt követelik, a Tesco meg a többiek legyenek nyitva vasárnap. Na de valami jelét adjuk már, hogy a vasárnap úgy ezer éve a közös pihenés napja, vagy mi! Hogy ilyenkor ideálisan a ház körül kellene tevékenykedni, újságot kéne olvasni (vagy minket) a fotelben cigizve (ja nem, cigizni ki kell menni az erkélyre), meg közösen moziba menni, színházba menni (na tessék, a jegyeladók, mozisok és a színészek is dolgoznak vasárnap), együtt kajálni, meg a Macskafogó seggéből kiesett cicusokhoz hasonlóan réten virágszirmot számlálni.

Ráadásul többé-kevésbé mindenkinek ezt kellene tennie, mert különben meg szar és egyhangú az élet!

A másik tüntetős társulat meg elméletben a korkedvezményes nyugdíj rendszerének meghosszabbítása, a cafeteria adóterheinek visszacsökkentése, a költségvetési törvény szociális partnerekkel történő érdemi megvitatása, az új Munka törvénykönyve munkavállalókra hátrányos rendelkezéseinek felülvizsgálata, továbbá a sztrájktörvény visszaállítása miatt hívta utcára a tagszervezeteiket. Legalábbis ezeket a pontokat nézte ki magának a katalógusból.


Ehhez képest, miután hétfőn nem sikerült megbénítani másoknak az országot, a LIGA rakparti akcióján szó sem volt korkedvezményes nyugdíjról, vagy a cafeteria adóterheiről, csak a dohánykereskedelemről szóló törvényjavaslat várható hatásairól és arról, hogy miért kell a dohánygyárak és nagykereskedők, valamint a kiskereskedők közé egy központi elosztó céget beiktatni (ezt mi sem tudjuk - megfejtéseket a postaládába kérjük!), amelynek legalább 3 százalékos garantált díjat szavatolna a jogszabály. A tüntetők szerint 1000-1200 munkavállaló elbocsátásával is járhat a központi elosztás megvalósítása. Mindezért a Philip Morris, a British American Tobacco és az Imperial Tobacco munkavállalói 350 céges kocsival zárták le az utat.

Szakszervezeti étosz, Isten veled! Ha így folytatjuk, a kormány akaratán kívül megvalósítja a korporatív államot.
Tovább..

2014. december 15.

Franchise demokrácia


Kövér Laci nekiment McCainnek, az MSZP bocsánatot kért a Néptől. Vannak itt fejlemények kérem. A magyar kormány most már beszólogathat Amerikának, köszönhetően annak, hogy az eredeti casus belli (félig) okafogyottá vált, lévén Putyin úgy döntött a törökökkel zsarolja be az EU-t, és nem lesz Déli Áramlat. Aztán az EU dönthet: olcsó gáz a törökökön át, vagy drága palagáz az amcsiktól hajón, ha egyáltalán az reális opció. Az MSZP-nek se nehéz beszólni lazán: a „három választás zsinórban” szöveg több mint legitim.

Több okos elemzés is megjelent arról, hogy miként alakul manapság a világ (és ezt követően az országos) politika, és hogy ebben mi milyen szerepet foglalunk el annak köszönhetően, hogy Magyarország lehet picike, meg elszigetelt, de mégis csak ott tesped egy nagy globális útelágazódásban (mégse olyan nehéz szó.) Azt láthattuk az utóbbi hónapokban, hogy azon túl, hogy Amerika már nem köntörfalaz, elkezdődött a franchise-demokrácia kiépítése. Ez valami olyasmi, mint ami 1948-49-ben a „népi demokrácia” volt, amit a Szovjetunió bootolt fel a puffer-zónában. Egy kis „hírecske” következzék:

A közelmúltban fellelkesített annak a több ezer szlovák állampolgárnak a látványa, akik utcára vonultak, hogy kifejezzék a korrupció miatt nemtetszésüket” 


-írta kedden az Egyesült Államok pozsonyi nagykövete a november 25-i tüntetésre utalva. Theodore Sedgwick a nemzetközi korrupcióellenes nap alkalmából tette közzé nyilatkozatát. A diplomata úgy fogalmazott, „a szlovákiai sajtó rendszeresen foglalkozik hivatali visszaélésekkel, de csak néhány kormányzati tisztségviselőt ítéltek el korrupció miatt az ország függetlenné válása óta”. A nagykövet szerint, „amíg ezek a személyek szabadon vannak, tovább virágzik a korrupció, ami a kormánnyal szembeni közbizalmat is aláássa”.

Nyilván teljesen véletlen, hogy hirtelen az egyébiránt baloldali szlovák kormány pont olyan mocskos korrupt lett, mint a jobboldali magyar, vagy a szintén baloldali román. Vagy a jobboldali cseh, és folytathatnánk a sort, de szemmel láthatóan mindegy ki kormányoz, ha az amcsik úgy gondolják kellene egy baráti rezsim a vonatkozó csatlós helyett. Nos amikor ezen a ponton Tóbiás József, aki valamiféle westernfilmes „last man standing” alapon épp az MSZP-nek nevezett komcsi hagyományőrző egyesület elnöke sikítva korrupciózik, láthatjuk: nagyon szeretnének ők lenni a baráti rezsim. Mert rezsimnek lenni tök jó, és 1948 óta mindig ők a rezsim, kicsit frusztráló lehet, hogy most épp valami másik banda tolja nyélen a posztkádárizmust, ami alaphangon az ő franchise-uk.
Sajnos srácok, ez nem fog összejönni.

Mert amikor a második mondatotokban felvázoljátok a „hatalomszerzés ötéves tervét” kb. olyan lelkesen, mint Rákosi elvtárs az újjáépítést, Amerika és a magyar polgárok is látni fogják,hogy lehet az életkorotok fideszes, de az agyi tekervények jó kis old school komcsi módon járnak. Programalkotás két év múlva! Nagyon jó lesz, lévén nyilván tudjuk most itt, 2014-ben, hogy 2016-ban mi lesz jó 2018-ra. Tipikus baloldal-fail már a nagy lelkesedés első napján, abban a megszentelt percben, amikor elméletileg szavazói harmadát vesztette el a Fidesz.

Ilyen körülmények között EGY DARAB szimpi, érvényes mondat elég lenne Tóbiásnak, hogy legalább egy kósza százalékkal feljebb tudja tornázni a tömegdemokráciában mindenható igazsággá lett népszerűségi mutatóját.

Csak hát nem megy neki, amit valljuk be, kevéssé bánunk. Sajnáljuk szegényt, hogy olyan kis béna, hogy még a legaljább proli szinten sem érti az országot, amiben él, és a Hangulat presszó törzsközönsége szemmel láthatóan a spirituálisan megújult, kedvenc 5 szerzőjét folyamatosan újraolvasó Vona Gábor szövegét komázza, amikor épp morcos a Vityára, tehát valójában a jobboldalon belül rendeződik át a Nép. Szemmel láthatóan a magyari szarik arra, hogy épp Tóbiás mekkorát nyal McCainnek vagy az egyéb amcsiknak, akik szemmel láthatóan politikai oldaltól függetlenül csapatják a korrupció dumát a cordon sanitaire országaiban sorra buktatva a kormányokat.


Mert most épp ezt tolják.

Csak azt nem vágják, hogy ezt a témát, miszerint „a legjobb, ha úgy éltek, mint mi mert ti szarul éltek úgy, ahogy teszitek” épp a szovjet érában tolták egészen 1990-ig. 25 év ide vagy oda, nem volt olyan rég ez, hogy meghatározó generációk ne emlékezzenek arra, hogy néz ki, amikor a valósággal szemben valaki azt akarja bizonyítani, hogy valami nem úgy van, mert inkább úgy van, ahogy azt ő szeretné, hogy legyen. Ez pedig a kormány számára is megfontolandó, amiben eddig leginkább azt szerettük, hogy alapfelfogása megnyugtatóan realista volt a korábbi légboxoló baller szerencsétlenkedéshez képest. Az mindenesetre érdekes, hogy miután kiderült, hogy az orosz gáz a törököknél fog végetérni, máris megy a tüntetés a török sajtószabadságért.

Nálunk meg amolyan megkésett módon, kicsit egy elcseszett afterparty hangulatát árasztva vonulgat a feldühödött nép, miközben legerősebb pártjuk a szocialista tolja tovább a korrupciós demokratikus szöveget. Hát… ennyit tudnak hozzászólni ők is az ország valóságához. Egy azonban biztos: 2018-ban az fog nyerni, aki előbb talál kapcsolatot a szomorú magyar valósággal. Hát ez van.
Tovább..

Még egy hülye amerikai politikus


„Dick Cheney volt alelnök szerint eredményesek voltak a CIA embertelen kínvallatási módszerei, mivel szeptember 11. óta nem volt sikeres, tömeges áldozatokkal járó terrortámadás az USA-ban.” Gratulálunk. Igen elegánsan siklott el két darab százezres áldozattal járó háború felett…

Az USA guantánamoi és egyéb titkos CIA börtöneiben folytatott mengelézése miatti emberijogista fősodor-siránkozást mi tulajdonképpen eddig is félig-meddig trollságból követtük csak el. A 21. század vallását, az Egyetemes Emberi Jogokat se nagyon tudjuk hova tenni, főleg az azokból levezetett másodlagos, harmadlagos, akárhányadlagos, életmód-kisebbségeket nemhogy védelemben, hanem támogatásban részesítendő jogokat. Egy terroristára meg nyilván nem lehet fagyimegvonással nyomást gyakorolni, illetve ahol szarnak ott büdös van, ahogy kollégám fogalmazott nemrégen.

Mert azt eddig is tudtuk, hogy a CIA kínozza a foglyokat, de azt is érdemes tudni, hogy akit Slayer hallgatásával lehet kínozni, az alapból nem lehet jó ember.

Egy vállrándítást nem érne az egész, ha nem lehetne ezzel mindennap gúnyosan reagálni kedvenc demokratikus gyógypedagógusunk, André Goodfriend magyari emberi jogokért való aggódásaira. Hisz az egyértelmű, a jelentés kiszivárogtatása finoman szólva is igen szoros összefüggést mutat az amerikai republikánusok landslide victoryjával, ahogy törvényhozás két házában többséget szerezve elég combosan bejelentkeztek a két év múlva esedékes elnökválasztásra, pedig ott – rendes monarchia, mégis mit csináljanak – be lett tervezve a kulturált átadás-átvétel Obama-Clintonné örökösödési sorrendben.

Dick Cheney volt alelnöknek viszont sikerült egy igen erőset megszólalnia, lazán hozta a befolyásos amerikai politikus ordító baromságokat beszél bayerzsoltis vonalát. Mert tényleg, lehet olyan összefüggést találni, hogy addig csiklandozták néhány borostás arabus talpát, ameddig meg nem akadályoztak pár új 9/11-et, de igazából azzal akadályozták meg a tömeges áldozatokkal járó, amerikai földön elkövetendő merényleteket, hogy a harci érintkezés helyét áthelyezték két kontinenssel odébbra. Merthogy azóta sikerült vívni egy-egy nagyobbacska, százezres bodycounttal járó háborút Irakban és Afganisztánban, a sok kisebb csetepaté mellett, és ezek pont annyira lekötötték az iszlamista elmeroggyantak szabadidejét, hogy komolyabb merényleteket nem tudtak végrehajtani az Államokban. Kisebbeket, egyéni kezdeményezéseket viszont igen, de hát ők ebben a formában tisztelegnek a decentralizáció előtt.


Ennyit a sikerről és annak viszonylagosságáról…
Tovább..

2014. december 12.

Szálljatok meg lécci!!444!4! part 2.



Alakul az új SZEB, vagy legalábbis erőteljesen próbálják létrehozni. A 444 és társai nyilván pezsgőt bontanak (Rég rúgtak ekkorát Magyarországba), hiszen ők már rég szeretnék, ha Magyarország Szerbia sorsára jutna, és a szerkesztőségük lenne az új Koszovó. A Human Rights First jelentése tartalmazza azt, amit már eddig is tudtunk: a vicsorgó humanisták szeretnék megregulázni Magyarországot, az emberiség nagyobb üdvére. Ahogy annak idején a szovjetek a népi demokráciáért és a népek jogáért, úgy most az emberi jogi akcióhősök is bármilyen eszközt megengedhetőnek tartanak a Szent Cél érdekében.

A maga módján persze a dokumentum komikus. Gondolunk itt például az olyan kitételekre, hogy az antiszemitizmussal kapcsolatos „bűncselekmények kivizsgálása és üldözése terén tapasztalt hiányosságok bírálata” szükséges, valamint hogy „a német megszállás áldozatainak emlékműve elősegíti a helytelen történelemszemlélet elterjedését”. Antiszemita bűncselekményekben annyira rosszak vagyunk, hogy még el se követünk ilyeneket, hogy azokat aztán jól ki lehessen vizsgálni. Ha a jelentés Brüsszelről vagy Párizsról szólna, még evidens volna a dolog, hiszen ott néha, hébe-hóba lelövöldöznek zsidókat, és igen, antiszemiták teszik ezt. Itt maximum az fenyegeti a zsidókat, hogy elfogy a flódni.

A második kitétel is vicces a megszállási emlékművel kapcsolatban: csak azon csodálkozunk, hogy az Egyesült Államokban, ahol nincs szovjetorosz Akadémia, mint nálunk, hogyan jutnak el a „helytelen történelemszemlélet” kifejezésig. Eddig azt hittük, csak itthon van kötelezően meghatározott tudományos szemlélet a finnugrizmustól az utcanevekig. A progresszívek mindenhol ugyanazt akarják: aki a múltat birtokolja, azé a jövő is. Mégis: ilyen ergyán, fantáziátlanul, szarul még Visinszkij sem írt vádbeszédet. Ennyi erővel kiemelhetnék azt is, hogy míg a nyugat-európaiak jobbra csapják a brét, a magyarik meg balra (mert kardnak, csatnak, fasznak baloldalon a helye - dicső múltba révednek a magyarik).

Mindez különösen kellemes fénytörésbe kerül, ha hozzátesszük, hogy épp most került nyilvánosságra a CIA kínzásairól szóló jelentés. Ebből kiderül, hogy a fékeiket és ellensúlyaikat az amerikai szolgálatok nagyon is praktikus, fizikai célokra használják, ti. a bírósági eljárás, tárgyalás (due trial, anyone?) nélkül táborba bekúrt foglyok kerékbetörésére. De nem akarunk mi moralizálni, tisztában vagyunk azzal, hogy nem lehet szarni anélkül, hogy büdös ne lenne, ahogy nem lehet egyszerre baszni és szűznek maradni sem. Mindössze annyit várunk el az emberi jogok fundi élharcosaitól, hogy:

1, lehetőleg a saját házuk portáján söprögessenek
2, ahogy ők járják a saját útjukat, hagyják, hogy ezt mi is megtehessük.

A Vorosilov-modell nem túlzottan alkalmas arra, hogy az amerikai vezetéssel szembeni szimpátiát növeljék a magyarokban. Szimpátiát csak az Orbán-és magyarfóbiás komprádorokban ébresztenek, az viszont már úgyis adott.


Akkor meg minek ezen erőlködni?
Tovább..

2014. december 10.

Vida bin Laden


Az amcsi magyar követség egy igen érdekes videót osztott meg a korrupció ellenes világnap alkalmából. Fene tudja, hogy ennek az bejegyzésnek van-e szándékos üzenete Magyarországnak az amerikaiak részéről, de mindegy is. A kontextus úgyis elvégzi a dolgát. Elmondják nekünk ebben a videóban, hogy mi a korrupció és miért nem jó az. 

Nekünk.

Kicsit olyan, mintha cowboyokat küldenének a Hortobágyra, hogy segítsenek a csikósoknak felismerni a lovakat. Köszönjük, de magunktól is tudjuk, hogy van itthon korrupció, felismerjük. És nem örülünk neki. De ez van. Csak a Nemzetközi Transzparencisták és a neomarxista társadalommérnökök gondolják, hogy ez a jelenség megszüntethető, csak ki kell javítani az embereket. Mi viszont jó konziként pontosan tudjuk, hogy az emberi természetből fakad, és az emberiségnek kéne kipusztulnia ahhoz, hogy megszűnjön. (Tudjuk, rendes komcsiknak ez az ár sem túl nagy.) Viszont ez nem jelenti azt, hogy ne tartanánk fontosnak, hogy küzdjünk ellene. Ha valakiről kiderül, börtönbe vele, és soha többé a közélet közelébe.

Mindeközben a korrupció elleni amcsi panel-marketingnek köszönhetően megtudtuk, hogy Vida Ildikó végső soron támogatja a terrorizmust.

"Rendőrök, akik kenőpénzt követelnek a bűncselekmények áldozataitól. Tisztviselők, akik ellenszolgáltatást várnak az állami szerződésekért. Tekintélyelvű vezetők, akik az állam zsebéből lopnak, hogy saját vagyonukat gyarapítsák.
Ez mind példa a korrupcióra, mely aláássa az állampolgárok hitét a kormányukban, táplálja a szervezett bűnözést és a terrorizmust, valamint rontja a gazdasági versenyt."

Oké, tudjuk, hogy ez egy egységes üzenet, amit a világ összes országára készítettek, és 9/11 óta nem lehet kihagyni a terrorizmus elleni harcot még egy fogkrémreklámból sem, de azé' ne má'! Olyan baromi nehéz lett volna két verziót készíteni ebből a kampányból? Egyet annak a kb. 30 országnak, ahol elképzelhető, hogy pénzek áramolnak a korrupcióval összefüggő cselekményekből a terrorizmusba, egy másikat meg azokba az országokba, ahol nem.

Egyszerű népek ezek az amerikaiak.

A kampányvideó értelmében Vida Ildikó tehát a terrorizmust támogatja. Mert az egyik állítás az USA részéről az, hogy Vida Ildikó korrupt, a másik meg hogy aki korrupt, az a terrorizmust támogatja. Vida Ildikó tehát terrorista. Szerintük.

Mi pedig a Toronyházban nem értjük, hol mentek ennyire félre a dolgok.

Közben pedig egyre több feketét lőnek le Amerikában, az ajánlott levelek az amerikai követségen is eltünedeznek, Schiffer András pedig továbbra is választ vár nagyon is nagyon is megalapozott kérdéseire.
Tovább..

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger