2015. január 13.

Nem leszünk bevándorlók!


A magyari libnyaf 01/07 poszttraumás sokkja pillanatok alatt fordult át elszánt orbánozásba. Olyan szemekkel írnak a szavakban elutasított gazdasági bevándorlásról szóló orbáni fejtegetésről, mint akik most álltak fel az Alkonyat-trilógia elől. Ilyet nem lehet mondani, ez már széljobb – fejtegetik sorra a magyari véleménypurifikációs bizottság zászlóshajói. Lehet, ha a Bencsikandrás ír ilyet, akkor a galamuszos bíró böribe is rakja, rögtön miután elégedett dörmögéssel nyugtázta, hogy a fejlettnyugati, bezzegdemokrácia Franciaországban mennyi polgár vonult utcára a sajtó és a vélemény szabadságáért.

A meghatározó ellenzéki szereplők közül Goodfriend ügyvivő roppant cselesen egyből ki is twitterezte Szent István intelmeiből a vonatkozó fejezetet, amely az egykultúrájú államok gyengeségére figyelmeztet. Nos, amellett, hogy István királyunk tanításából érthetetlen miért csak ezt az egy bekezdést tarja a multikulti-érzékeny libnyaf máig érvényesnek, és például a keresztényi hit megőrzésének fontosságáról szóló ciklust nem, azt az apróságot is nagyvonalúan elengedték, hogy a korabeli világtérképen a Karácsony-szigetek mellett többek közt Ázsia se nagyon szerepelt. Tehát a 10.-11. század fordulóján a különböző kultúrák alatt a különböző európai kultúrákat kell érteni, aminek az egyik végén az Ibéria-félsziget, a másik végén néhány orosz fejedelemség egyensúlyozott a sztyeppe szélén lábujjhegyen.

Ezek a 21. században már nem is tűnnek olyannyira különbözőnek. Ugyeugye…

Persze egy demokráciában, ahol a Le Monde álláspontja ellenére is szabad a sajtó, nyugodtan lehet bírálgatni bármilyen közjogi méltóságot, akár karikatúrát rajzolni róla, ahogy Charles Martelként üti-veri a muszlimokat. Ugyanakkor sajtóetikai kötelesség is volna, némi háttéranyag-bányászással egybekötve, valami magyarázatot keresni erre a meglepő kirohanásra.

Miközben a fél világ a Sárli vagyok, nem vagyok Sárli, én Ahmed vagyok, én meg nigériai vitákkal oldja az európai terrorizmus mindennapossá válására való rádöbbenést, valóban minimum fura, de inkább érzéketlennek és populistának tekinthető Orbán párizsi nyilatkozata. Főleg abban a fénytörésben – egy span ironikus megfogalmazásával élve – a rendkívül bölcs és előrelátó vezetőink az elmúlt 65 évben mindent megtettek, hogy hazánk ne legyen célállomása a jobb élet reményében nyugatra vándorlóknak.

A gazdasági bevándorlást élésen elutasító orbáni nyilatkozatra, ami azért messze nem tekinthető egybevágónak az európai értelemben vett nyugati szélsőjobboldal bevándorlókkal és úgy ánblokk az iszlámmal szemben megfogalmazott kritikájával, tényleg csak két magyarázat létezhet. Az egyik szerint – a libnyaf véleményformálóival összhangban – Orbánnál rendesen elmentek otthonról. Viszont létezik egy másik, talán reálisabb és értelmesebb megfejtés.

2004-ig kell visszamenni az időben, a hágai program kapcsán kialakult európai vitákig. A hágai program nagy vonalakban arról szólt, hogy közös európai politikát kell kialakítani - mint minden másban - a migráció, a határőrizet, az illegális bevándorlás területén is.

És ebben a vitában merült fel meghatározó európai politikusokban, hogy bevándorlási kvótákat kellene osztani az tagállamoknak, ne a fejlettebb, nyugati régióban összpontosuljon a migrációs katasztrófa, hanem szépen terítsék ki, egyenlően simítsák el a teljes Európában. A kvótademokrácia, mint az közismert, a legmagasabb szintű társadalmi berendezkedési forma az európai baloldaliak szemében. Kell kvóta a nőkre, az uborkára, a szőlőszemekre, miért is ne legyen az emberekre… Csak ne numerus claususnak nevezze el valamelyik Kelet-Európa történelmében járatlan fantaszta…

Szerencsére akkor ebből semmi nem lett, szépen el is felejtettük az ötletet.

Persze csak találgatok, de simán elképzelhető, hogy a párizsi békemenet résztvevőinél, a felvonulás utáni kávézgatás közben, ismét előkerült a közös európai migrációs politika szorosabbra fonásának ötlete. Az, amikor már nem tagállami hatáskörben döntenek arról, hogy a legális és illegális bevándorlók ezreinek mi lesz a további sorsa, hanem bekerülnek egy nagy közös kalapba, ahonnan tyúkmellű és tyúkeszű európai bürokraták a kvóták alapján szépen leszámolják egyesével őket a tagállamoknak.

Nekünk, akiknek Észak-Magyarország integrálása is megoldhatatlan problémát okoz, valóban nem érdekünk még néhány százezer fekete-afrikai és ázsiai muszlim pátyolgatása. Ezért volt hát a gyors állásfoglalás.



© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger