2015. február 1.

Lusta Dick és a német nyelvlecke


Van egy hendikeppes tippem: Budapest szerte, abban a pár sörözőben, kocsmában, ahol éjszaka összegyűlnek a magyari amerikaifoci fanok a Super Bowl miatt, nagyobb élet lesz, mint a mai hatalmasnak képzelt, de mindössze 1500 embert megmozgató kormányellenes tüntetésen. És ez nem véletlen. A Seattle Seahawks – New England Patriots sokkal, de tényleg sokkal érdekesebb, izgalmasabb, érdekfeszítőbb lesz, mint a „beastmodba” kapcsolt Hellerágnes, amint próbálja kitalálni, hogy miért is gyűltek össze.

Végül is jogos. Mert mi is csak ezt kérdezgettük egymástól. Kik tüntetnek és miért. Más kérdésünk nincs.

Azzal kezdődött, hogy a Piréznek feltűnt, hogy megint van tüntetés. Pedig ő mindig legoingolja az ilyeneket a Facebookon. Ez a hobbija. Más állatkertbe jár majmokat nézegetni, ő tüntetéseken figyeli meg természetes környezetükben a félkegyelmű komcsikat. Gyorsan körbe is kérdezett mindenkit a Toronyházban, ki mit tud erről, és neki miért nem szóltak, hogy akció van, de senkinek nem volt ötlete, és ez nem csak a meredekre sikerült szombat este miatt volt. Eljutottunk oda, hogy ezeket a parlamenten kívüli, tüncizgetéseket szervező formációkat már nem bírjuk követni.

Olyan ez a tüntetősdi, mint a régi zenekarok, amiben a frontember marad, egyébként meg egy szcénán belül nyolc banda cseréli egymás közt ugyanazt a húsz tagot. Egyszer csak megunják egymást, és mindenki egy bandával arrébb igazol (lásd Metallica-Megadeth, Slayer-Exodus). Hogy most épp ki játszik a színpadon, az mindegy, a metál mindig jó.


De indíthatnánk egy új kvízjátékot: ki jósolja meg a legpontosabban, hogy legközelebb kik tüntetnek, és mit mondanak.

A nap egyetlen tanulsága, hogy lusta Dicknek kár erőltetni a német nyelvet. 
Tovább..

© 2013 Tutiblog, AllRightsReserved.

Működteti a Blogger